Basın, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı

İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri 4. Medya ve Sanat Ödül Törenin’de Yıldızlar Geçidi.

İstanbul Arel Üniversitesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Medya ve Sanat Ödülleri töreni sinema, televizyon, müzik, basın ve iş dünyasından birçok ünlü ismi bir araya getirdi.

İstanbul Arel Üniversitesi Medya ve İletişim Kulübü Öğrencileri tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Medya ve Sanat Ödülleri’ töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşti. Medya ve Sanat dünyasından birçok ünlü simayı bir araya getiren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Törenin açılış konuşmasını Medya ve İletişim Kulübü başkanı Mert Demir gerçekleştirdi. Mert Demir gece için hazırlanan videoyu konuklarla paylaştı.

Tören öncesi geceye dair duygularını dile getiren İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Gözükara, “Medya ve Sanat Ödülleri töreni öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bir etkinlik. Dolayısıyla öğrencilerimizi bir arada buluşturmak hem güzellik hem de yakınlık oluşturuyor. İstanbul Arel Üniversitesi olarak gerek maddi gerekse manevi öğrencinin istediği her şeye cevap vermeye çalışıyoruz. Üniversitemizin 15 Binden fazla öğrencisinin 7 bin 500’ü burslu okuyor. Vakıf Üniversiteleri içersinde yüzde 50 burslu okuyan öğrenci bizde. Çocukların eğitimi benim için çok önemli. Öğrencilerimiz bu gece de ödül alacak isimleri kendileri belirledi. Her şey bizim öğrencilerimiz ve öğrenci konseyimiz tarafından hazırlandı. Onların talebini biz de yerine getiriyoruz” dedi.

Öğrencilerin ödül alacak isimleri özgür bir ortamda belirlediklerini ifade eden İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çivi, “Öğrencilerimizin özgür bir ortamda kendi tercihlerini ortaya koymaları çok önemli. Zaten biz öğrencilerimizi rahat, özgüvenli, kendisini ifade edebilen ülke problemleri ile ilgilenen ülkenin geleceğine kendisini hazırlayan bireyler olarak yetiştirmeye gayret ediyoruz. Gençlerimizin iyi yetişmesi için bizler bütün olanakları seferber ediyoruz. Onlar da kendi hür iradeleriyle Medya ve İletişim Kulübü’nün de düzenlemesiyle bu etkinliği hazırladılar ve ödül alacak kişileri belirlediler” diye konuştu.

“40 ANAOKULU SÖZÜ VERDİK”

‘Çocuklar Gülsün Diye’ adlı sosyal sorumluluk projesi ile ‘En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi’ ödülüne layık görülen Sanatçı Gülben Ergen, “25 yıllık meslek hayatımda hiçbir ödül ve başarı beni bu sosyal sorumluluk projesinin mutlu ettiği kadar mutlu etmedi. Çünkü yaşamda elle tutulup gözle görülmeyen değerler var. O değerler ‘Çocuklar Gülsün Diye’ derneğinde fazlaca var. Hiç tanımadığız çocuklara ve köylere ulaşıyorsunuz. Onlara okul öncesi eğitimin farkındalığı için çalışıyorsunuz. 25 tane anaokulu açtık ve geçen hafta da 40 okul sözü verdik. Bu hedeflerle yola devam ediyoruz. İmece usulü küçük bağışlarla oluşan bizim anaokullarımız bunlar” ifadelerini kullandı.

“ALDIĞIM EN ÖNEMLİ ÖDÜLLER ÜNİVERSİTE GENÇLERİNDEN OLDU”

En Beğenilen Gündüz Kuşağı Programı ödülünü alan Melek Baykal, “Hayatım boyunca aldığım en önemli ödüller üniversite gençlerinden aldığım ödüller olmuştur. Gençler sizler bizim umudumuzsunuz. Bizim geleceğimizsiniz. Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyetimizin bekçileri sizlersiniz ve bu ödülü sizlerden aldığım için büyük onur ve guru yaşıyorum” dedi.

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri tarafından gecede ödül alan isimler ise şu şekilde:

1. Yaşam Boyu Onur Ödülü: Tarık Akan
  2. Yaşam Boyu Onur Ödüllü:Müjde Ar
  3. Yılın En Başarılı İş Kadını: Güler Sabancı
  4. Yılın En Başarılı İş Adamı: Ali Koç
  5. En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi: Çocuklar Gülsün Diye / Gülben Ergen
  6. En Beğenilen Reklam Filmi: THY / Hayal Edince
  7. En Beğendiğiniz Sektör Dergisi: Marketing Türkiye
  8. En Beğenilen magazin Aktüel Dergisi: Elle
  9. En Beğenilen Bilim Teknoloji Dergisi: National Geographic Türkiye
  10. Yılının Kadın Kategorisinde En İyi Çıkış Yapan Şarkısı: Ece Seçkin / Hoşuna Mı Gidiyor
  11. Yılının Erkek Kategorisinde En İyi Çıkış Yapan Şarkısı: Oğuzhan Koç / Ben Hala Rüyada