Arel Öğrencileri Amerika Yolunda

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Elektrik- Elektronik Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan 10 kişilik SATAREL uydu takımı her yıl NASA-Amerika Havacılık ve Uzay Merkezinin düzenlediği "tasarla- yap- uçur" temalı mikro uydu yarışmasına, 61 dünya üniversitesi ile birlikte katılmıştır.

Yarışma sırasıyla;

• Preliminary Desing Review %20 (İlk Aşama)
  • Critical Desing Review %20 (İkinci Aşama)
  • Uydu Fırlatma ve Uçuş Kontrol Aşaması %60 (Son Aşama) şeklindedir.

26 Şubat 2015 tarihinde SATAREL takımı yarışmayı düzenleyen ekip ile görüşme gerçekleştirmiş, bu görüşme sonucu ilk aşamayı başarı ile geçmiştir.

2015 Nisan Ayı içerisinde ise ikinci aşama (Critical Desing Review) gerçekleşecektir. İkinci aşamada gösterilen performans sonrasında uydu takımımız SATAREL Amerika'da düzenlenecek olan yarışmaya katılmaya hak kazanacaktır.

Kendilerini destekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.