Erasmus + Yabancı Dil Sınav Duyurusu

Erasmus+ Konsorsiyum Stajında boş kalan kontenjanlar için gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı için başvuru süreci başlamıştır.

Son Başvuru Tarihi: 14 Ağustos 2015 Cuma Saat:17.00
Yabancı Dil Sınav Tarihi: 17 Ağustos 2015 Pazartesi Saat 10.00 Sefaköy Kampüsü

Başvurmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen  başvuru ve yabancı dil sınav kriterlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Kriterleri:

1. Lisans öğrencisi için 2.20/4.0, Yüksek Lisans ve Doktora için ise 2.5/4.0 ağırlıklı ders ortalamasına sahip olmak,
  2. Nihai başarı notu hesaplanırken ağırlıklı ders ortalaması %50, yabancı dil bilgisi % 50 etki edecektir,
  3. Üniversitemizin tüm bölümlerindeki öğrenciler başvurabilirler,
  4. Son başvuru günü: öğrencilerin 14 Ağustos 2015 Cuma günü saat 17.00’e kadar başvurularını Sefaköy Kampüsü Erasmus Ofisine, Aslı Sökmen’e teslim etmeleri gerekmektedir.  Bunun için web sayfamızdaki başvuru formunu doldurmaları (resimli) ve en son “Öğrenim Belgeleri / Transkriptleri”ni eklemeleri gerekmektedir.

Yabancı Dil Sınav Kriterleri:

1. Erasmus+ Konsorsiyum Stajı için Yabancı Dil Sınavı 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 10.00 Sefaköy Kampüsü’nde yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.
  2. Yabancı Dil Sınavı üniversitemizin Yabancı Dil Yüksek Okulu Müdürlüğü tarafından yapılır,
  3. Yabancı Dil düzeyi belirlemede kullanılacak belgeler ve uygulanacak metod tüm öğrenciler  için aynıdır.
  4. Yabancı Dil Sınav notu 100 üzerinden değerlendirilmesi durumunda konuşma düzeyinin ağırlığı en fazla 25’tir.

Daha fazla bilgi için:  http://erasmus-plus.arel.edu.tr