İstanbul Arel Üniversitesi Erasmus+ ile Orta Asya Coğrafyasında

İstanbul Arel Üniversitesi 2014 yılına kadar Erasmus Programı ile sadece AB üyesi ülkelerdeki kurumlarla öğrenci ve personel hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmiştir.

2014-2020 yıllarını kapsayan Erasmus+ dönemi kapsamında ise Üniversitemiz 2015 yılından itibaren program ülkelerine ek olarak, ortak ülkeler olarak tanımlanan ülkelerle de yükseköğretimde öğrenci ve personel hareketliliği faaliyeti gerçekleştirecektir.

İstanbul Arel Üniversitesi, Erasmus Hareketlilik Programı’nın Erasmus+ olması ve bu yeni hareketlilik programının Orta Asya Türk devletlerindeki üniversiteleri kapsaması vesilesiyle aşağıda ismi belirtilen üniversitelerle 22.01.2015 itibariyle öğrenim anlaşması imzalamıştır.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk - Kazak Üniversitesi - KAZAKİSTAN (Türkistan)

Muhtar Avezov Güney Kazakistan Devlet Üniversitesi  - KAZAKİSTAN (Çimkent)

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi - KIRGIZİSTAN (Bişkek)