Önemli Staj Duyurusu

Birazdan Zorunlu/Gönüllü Yaz Stajı Onay Formunuza ulaşmak için sisteme giriş yapacaksınız. Stajınız ile ilgili olarak herhangi bir sorun yaşamamanız için gerçekleştirmeniz gereken işlemler aşağıda açıklanmaktadır. Sisteme giriş yapmadan önce aşağıda ki bilgileri dikkatlice okumanızı önemle rica ederiz. Konu ile ilgili olarak merak ettiğiniz ya da takıldığınız herhangi bir konuda her iki yerleşkemizde de bulunan ArelKam ofislerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

1. Staj anketini internet üzerinden dolduran öğrencilerin öncelikle sisteme T.C. Kimlik ve Öğrenci Numarası ile giriş yapması gerekmektedir. “Bu sene uygulanan staj anketini internet üzerinden doldurmamış öğrencilerimiz sisteme erişemeyecek ve staj onay formlarını alamayacaklar ve bu sene stajlarını gerçekleştiremeyeceklerdir.”

Staj Anketine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Anketi doldurduktan sonra ankette belirtmiş olduğunuz e-posta adresinize gelen aktivasyon linkini onaylamanız gerekmektedir.

Staj Anketi doldurulduktan sonra

2. Sisteme giriş yaptığınızda Zorunlu/Gönüllü Yaz Stajı Onay Formuna ulaşabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Staj Onay Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

3. Onay formunu bilgisayarınıza indirdikten sonra;

a. Staj Yerini Okul Bulsun Diyen Öğrencilerimiz: Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz onay formunuzda üniversitemiz tarafından firma atamanız otomatik olarak belirtilecektir. İlk yapmanız gereken işlem onay formunuzun çıktısını Öncelikle Bölüm/Program Başkanınıza götürerek ilgili firmanızı onaylatmanız olacaktır. Bölüm/Program Başkanınız onay formunda kendisi için ayrılan kısmı onayladıktan sonra belirtilen firma iletişim bilgilerinden firma yetkilisi ile irtibata geçilip uygun bir zamanları için randevu istenmelidir. Yönlendirme yapılan firmalar staj anketinizi doldururken de beyan edildiği gibi kendilerine yönlendirilen her öğrenciyi kabul etmeme ya da mülakata alma hakkına sahiptirler. Bu sebepten ötürü firmaya gitmeden önce mutlaka formda belirtilen yetkili kişiden randevu alınmalıdır. “Bölüm/Program Başkanınız firmanızı onaylamaması halinde en kısa sürede her iki yerleşkede hizmet veren ArelKam ofisleri ile irtibata geçiniz.” İlgili firmadan randevu aldıktan ve onay formunuzu firma yetkilinize kendisi için ayrılmış kısma onaylattıktan sonra. Her iki yerleşkemizde de bulunan İş Bankası şubesine yatıracağınız Sigorta ücretinize ait dekontunuz ve nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi ile beraber onay formunuzu 31.05.2015 mesai bitimine kadar ArelKam ofislerine teslim etmeniz gerekmektedir.

b. Staj Yerini Kendim Bulacağım Diyen Öğrencilerimiz: Bilgisayarınıza indirmiş olduğunuz onay formunuzda İlk yapmanız gereken işlem onay formunuzun çıktısını Öncelikle kendi bulduğunuz firmanın yetkilisine kendisi için ayrılmış kısmı onaylattıktan sonra. Bölüm/Program Başkanınıza götürerek ilgili firmanızı onaylatmanız olacaktır. Bölüm/Program Başkanınız onay formunda kendisi için ayrılan kısmı onayladıktan sonra Her iki yerleşkemizde de bulunan İş Bankası şubesine yatıracağınız Sigorta ücretinize ait dekontunuz ve nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi ile beraber onay formunuzu belirtilen süre içerisinde ArelKam ofislerine teslim etmeniz gerekmektedir.

4. Zorunlu/Gönüllü Yaz Stajı Onay Formunuz da bulunan üç imzayı da tamamladıktan sonra “1. Kendi imzanız, 2. Firma Yetkilisi onayı, 3. Bölüm/Program Başkanı onay” Merkezimize teslim ettiğiniz onay formlarınız neticesinde Staj Defterlerinizi üniversitemiz ana sayfasında bulunan haberler/duyurular kısmında yayınlanan ilgili linkten indirebilirsiniz.. Bahsi geçen imzaların ıslak imza olması gerekmektedir. Evraklar bizzat öğrencinin kendisi tarafından öğrenci kimliği beyanı ile teslim alınacaktır. Aksi halinde doğabilecek aksaklıklardan öğrencilerimiz sorumludur.

Not 1: Zorunlu ya da Gönüllü Yaz Stajlarınıza 6 Temmuz 2015 tarihi itibariyle başlayacaktır. Bu kuralın aksine tarih getiren öğrencilerimizin onay formları merkezimiz tarafından kabul edilmeyecek ve sigorta işlemleri gerçekleştirilmeyecektir.

Not 2: Staj yerini okul bulsun diyen öğrencilerimiz için; merkezimizin bulduğu firma dışında başka bir firmadan getireceğiniz onay formları kabul edilmeyecek ve sigorta işlemleriniz gerçekleştirilmeyecektir.

Not 3: ArelKam tarafından firma yönlendirmesi yapılmış ve her ne sebeple olursa olsun kabul edilmemiş öğrencilerimiz için ArelKam 2. ve son defa firma yönlendirmesi yapacaktır. 2. firması tarafından da kabul edilmeyen öğrencilerimiz firmalarını kendileri bulmak şartıyla yaz stajlarını gerçekleştirebilirler.

Not 4: Sigorta ücretleri
1991 yılında ve sonrasında doğan, ailesinden ya da kendi sigortasından faydalanan öğrencilerimiz için 1-30 gün arası 15 TL, 31-60 gün arası için ise 20 TL dir.

1991 yılından önce doğan ve Hiçbir Sosyal güvenceden faydalanmayan öğrencilerimiz için 1-30 gün arası 60 TL, 31-60 gün arası için ise 120 TL dir.

1991 yılından önce doğan, çalışan ve/veya sigortası olan öğrencilerimiz 15 tl yatıracaktır.

Not 5: Staj Tarihlerinizi belirlerken işgünü uygulamasına dikkat etmelisiniz. Zorunlu staj süreleriniz işgünü kuralına göre belirlenmiştir. Bu sebeple 30 işgünü stajı olan bir öğrencinin cumartesi günleri de tam gün çalışması halinde stajı 5 haftada bitecektir. Cumartesi günü çalışmayan ya da yarım gün çalışan bir öğrencimizin stajı 6 haftada bitecektir. Yine staj tarihlerinizi belirlerken Milli ve Dini Bayramları ve resmi tatilleri kapsayan süreleri staj süreniz içinde saymamanız gerekmektedir. Milli ve Dini Bayramlara ve resmi tatillere denk gelen günleriniz siz staj yapmış olsanız bile sayılmayacak ve stajınızı tamamlamamış olacaktır. Meslek Yüksekokulu Turizm Otelcilik ve Aşçılık Programlarımızın zorunlu staj süresi 60 iş günü olup staj tarihlerini bu süreye göre hesaplamaları gerekmektedir.