Üniversitemize 'Diploma Etiketi' Ödülü

Üniversitemiz, Bologna Süreci kapsamında oluşturduğu akademik programları ve bununla ilgili yaptığı çalışmalarıyla Avrupa Komisyonu tarafından verilen prestijli belge niteliği taşıyan diplomalarının şeffaflığı ve süreçlerindeki mükemmelliğini ifade eden DİPLOMA EKİ ETİKETİ (DS) ödülünü almıştır.

Avrupa’dan 90 yükseköğretim kurumunun başvurduğu 2013 yılı “DİPLOMA EKİ ETİKETİ” ödülüne layık görülen 36 Türk Üniversitesinden biri olan İstanbul AREL Üniversitesi, Diploma Eki Etiketi ödülünü Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirlenen 17 Aralık 2014 Çarşamba günü Ankara Bilkent Otelinde yapılan görkemli tören ile almış ve genç yaşına rağmen ülkemizin kazandığı bu başarının ortağı olmuştur. Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS), Diploma Eki (DE) Etiketi ve Erasmus Kalite Belgesi Ödül Törenine; Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşar, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı François Begeot, Üniversite Rektörleri ve temsilciler katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet ÇİVİ’ye ödülünü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Müsteşar, Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkanı François Begeot ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış takdim etti. Ödül Töreninde Üniversitemizi temsilen Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet ÇİVİ, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ayşen WOLFF, Bologna Kurum Koordinatörü Arş. Gör. Serdar YILMAZ ve Genel Sekreter Yardımcısı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Okan ÖZPINAR temsil etmiştir.

Diploma Eki nedir?
Diploma Eki Etiketi, Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen, yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan bir belgedir. Diploma ile verilen tamamlayıcı ve açıklayıcı bir belgedir. Sadece verildiği ülkede ne anlama geldiği bilinen diplomanın başka ülkeler tarafından da anlaşılmasına yardımcı olur.

Diploma Eki, İstanbul AREL Üniversitesinden mezun olan tüm öğrencimize otomatik ve ücretsiz olarak İngilizce verilmektedir.

Diploma Ekinin Öğrencilere Sundukları:

• Yurtdışında daha kolay anlaşılan ve kıyaslanabilen bir diplomaya sahip olunması
  • Öğrencinin akademik gelişimi ve öğrenimi boyunca kazandığı yeterliliklerin kusursuz bir tanımını içermesi
  • Öğrencinin başarı ve yeterliliklerinin tarafsız bir ifadesi olması
  • İş imkânlarına veya ileri seviyedeki yurt dışı eğitim olanaklarına daha kolay erişim sağlaması
  • İstihdam edilebilmeyi desteklemesidir.