Uzaktan Eğitim İle Alınan Derslerin Sınav Tarihleri

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II ve İleri İngilizce II derslerinin ara sınavları 14 Nisan 2014, Pazartesi günü 10.00 – 17 Nisan 2014, Perşembe günü 15.00 saatleri arasında yapılacaktır.

Sisteme Giriş için lms.arel.edu.tr internet adresinden, Kullanıcı Kodunuz (Öğrenci numarası) ve Parolanız (TC numarası) ile ulaşabilirsiniz.

Sınavlar için, internet bağlantısı bulunan her yerden yapılabilir. Sınavı okulun laboratuvarlarında yapmak isteyen öğrenciler, ilan edilecek olan uygun laboratuvarlarda sınavlarını yapabilecektir.

Sınavları belirlenen tarih aralığında, her dersin ana sayfasında yer alan Sınavlar bölümünden Başlat butonuna basarak almanız gerekmektedir. Sınava başladıktan sonra belirlenen süre içinde soruları cevaplayarak sonlandırmanız gerekir. Sınav mutlaka sınavı bitir butonuna basılarak sonlandırılır. Aksi durumda sınav notu kaydedilmez.

Sınavları, belirlenen tarihin başlarında almaya çalışınız, son saatlere bırakmayınız. Sınav esnasında teknik bir nedenle sınavınız yarıda kalırsa, sınav tekrar talebinde bulunarak, eğitim destek uzmanları ile irtibat kurunuz. (areluzem@arel.edu.tr). Sınav logları incelenerek yeni sınav hakkı tanınabilir. Öğrenci sınava girdikten sonra sıfırdan farklı bir başarı notu almış ise sınav sorunsuz kaydedilmiştir ve yeniden sınav hakkı tanınmaz. Yalnızca 0 notu alanların sınav tekrar isteği kabul edilebilir.

• Sınav süresi bitiminde sınavla ilgili işlem yapılmamaktadır.
  • Sınav sonuçlarına sınav bitiminde Eğitim Değerlendirme Bilgileri sayfasından ulaşabilirsiniz.
  • Ara sınav süresi boyunca dersler işlenecektir.
  • Sınavı alan öğrenciler soru görüntüleme tarihinden itibaren, sınavlar adımından doğru yanıtları görüntüleyebilmektedir. Soru Görüntüleme Tarihi: 28.04.2014 saat 10.00

Başarı notunun hesaplanması;
Final Sınavı (%80) + Yarıyıl Başarı Notu (%20) şeklinde hesaplanır.
Yarıyıl başarı notunun dağılımı;
Ara Sınav : %50 (10 puan)
Ödevler : %40 (8 puan)
Kanaat Notu: %10 (2 puan) şeklinde hesaplanır.
Başarılar dileriz,

Sınav sorularını Internet Explorer tarayıcısını kullanarak sorunsuz görüntülemek için http://get.adobe.com/flashplayer/ adresinden Flash Player oynatıcısını Agree and Install Now linkini kullanarak bilgisayarınıza indirip yükleyiniz. Mozilla Firefox tarayıcısını kullanıyorsanız Flash Player oynatıcısını yüklemenize gerek yoktur.

Sınava girilecek laboratur bilgileri;