İntihal Uygulaması Hk.

Üniversitemiz bünyesinde lisansüstü öğrencilerimizin tezlerinin yüksek lisans/doktora savunma jürisi tarafından kontrol edilebilmelerine imkan tanımak amacıyla, URKUND intihal programı hizmete girmiştir.

İntihal: İntihal bir kişinin başka kişilere ait materyalleri kopyalayarak alıntı yapmadan veya kaynak göstermeden kendine aitmiş gibi göstermesidir.

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’ nin 9. Maddesinin 2. Bendi22. Maddesinin 2. Bendi ve 28. Maddesinin 2. Bendine istinaden tez savunması yapacak olan öğrencilerimizin savunmalarından önce tez teslim formu ve 4 adet spiralli tez örneklerinin yanında, içinde tezlerinin word formatlı bulunduğu 1 adet  cd teslim etmeleri gerekmektedir.

Not: İntihal raporu hiçbir şekilde öğrenciyle paylaşılmayacak olup raporlar öğrencinin savunmasında bulunacak öğretim üyelerine teslim edilecektir.

Son Güncelleme: 11-08-2016