2016-2017 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuruları Hk.

Değerli Aday Öğrencimiz;

2016-2017 Akademik Yılı Bahar  yarıyılı ''Klinik Psikoloji Yüksek Lisans'' Programına yapmış olduğunuz online başvurunun değerlendirilmesi aşamasında aşağıdaki listede belirtilen evrakların  03.01.2017-27.01.2017 Cuma günü saat 17.00’ye  kadar Sosyal Bilimler  Enstitüsüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Not: Lisans mezuniyeti PDR,Psikoloji olmayan ve evrak teslimi yapmayan adayların başvuruları incelemeye alınmayacaktır.

* Adaylar sadece bir programa başvuruda bulunabilirler.

İnceleme için gereken evraklar:

1-) Lisans Diploması aslı ve fotokopisi (ya da Geçici Mezuniyet Belgesi aslı ve fotokopisi)

2-) Lisans Transkripti (Not çizelgesi) aslı ve fotokopisi

3-) ALES sonuç  Belgesi (Tezli Programa başvuru yapanlar için)

4-) Niyet mektubu

• Kargo, faks, mail yoluyla gönderilen evraklar dikkate alınmayacaktır.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Alım Aşamaları;

1.Aşama;

Sıralandırma Aşaması

Evrak teslimi yapan adayların aşağıda belirtilen kriterlere göre sıralandırılmasının yapılması.

• Tezli Program İçin;   ALES (EA) puanının %70’i Lisans Not Ortalamasının %30’u alınarak sıralandırma yapılacaktır. İlk 35 öğrenci sözlü  mülakata tabi tutulacaktır.

ALES sınavının geçerlilik süresi 3 yıldır.

• Tezsiz Program İçin; Lisans Not ortalaması alınarak sıralandırma yapılacak. İlk 35 öğrenci sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

2. Aşama;

Mülakat Aşaması

Yukarıda belirtilen kriterlere göre sıralandırma aşamasından sonra Tezli için;  ilk 35 Tezsiz için ilk ;35’e giren aday öğrenciler sözlü mülakata tabi tutulacaktır.

• Mülakat gün ve saati tarafınıza daha sonra bildirilecektir.

Eğitim ve iş hayatınızda başarılar dileriz.

Son Güncelleme: 02-01-2017