Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Öğrencilerimiz üniversitemizi temsil etti

İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık  Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen Alternatif Enerjili Araç Yarışları, Elektromobil kategorisine ilk defa katılarak üniversitemizi temsil etmiştir. Her yıl düzenlenen Ar-Ge projesine ilk defa katılım sağlanmasına rağmen ekibimiz TÜBİTAK’ın yarış güvenliği için çok dikkat ettiği teknik ve dinamik sürüş kontrollerinden başarıyla geçerek yarışa girmeye hak kazanmıştır. Yarışları düzenli bir şekilde kontrol eden ve ekiplerle ilgilenen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK diğer ekipler arasında ilk defa katılım göstermemize rağmen başarımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

2016 yılında tekrar düzenlenecek olan Alternatif Enerjili Araç Yarışları için proje danışmanı Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Levon Jozef ÇAPAN son yarışta olduğu gibi öğrencilerine destek vermeye devam edecektir. Hedefimiz; maksimum yerlilik ve minimum tüketimdir. Bu sene düzenlenecek olan yarış için yeni araç tasarım çalışmaları İstanbul Arel Üniversitesi ile projeye destek olan sponsorlarmızın yardımlarıyla hızla devam etmektedir.

Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında Öğrencilerimiz üniversitemizi temsil etti