ArelPOTKAM 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ziyaretçilerle buluşuyor

İstanbul Arel Üniversitesi Polimer Teknolojileri ve Kompozit Malzemeler Araştırma Geliştirme Merkezi (ArelPOTKAM) 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Ar-Ge İnovasyon zirvesi ve sergisine katıldı.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Mimar ve Mühendisler Grubu MMG'nin öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile ziyaretçilere açıldı.

Projeleri aynı platformda bir araya geliyor
Ar-ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Ar-Ge Merkezleri, Üniversiteler, Teknoparklar ve Organize Sanayi Bölgeleri’nde geliştirilen inovatif projeleri aynı platformda buluşturarak, projeler arasında sinerji ve etkileşim oluşturmayı, projelerin yatırıma dönüşmesine ve ticarileşmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

İki gün sürecek olan organizasyonda katılımcılar, sergi alanı yanında farklı başlıklarda düzenlenen oturumlarda, konunun uzmanları, iş ve sanayi dünyası temsilcileri, akademisyenler ile kamu kurum yetkilileri ziyaretçilerle bir araya gelme fırsatı buluyorlar.

Zirveye İstanbul Kalkınma Ajansının belirlemiş olduğu başarılı projelerden olan Polimer Teknolojileri ve Kompozit Malzemeler Ar-Ge Merkezimiz stant alanında yerini alarak ilk günden itibaren ziyaretçilerle bir araya geliyor.

29-30 Kasım 2016 tarihlerinde, birincisi İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen organizasyon kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinden, üniversiteler, teknopark ve Ar-Ge Merkezleri’nden 180 inovatif proje sergilendi. 1. Arge ve Inovasyon Zirve ve Sergisi’ne, Araştırma Merkezleri, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, yatırımcı grupları başta olmak üzere 500 üzerinde kurum ve kuruluştan 5.000’in üzerinde temsilci katılım gösterdi. 10.000’i aşkın katılımcı hedefiyle gerçekleşecek ikinci buluşma, ülkemizin gelişim ve kalkınmasına güçlü katkılar sağlayacak bir yaklaşımla tasarlandı.

ArelPOTKAM 2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde ziyaretçilerle buluşuyor