ArelPOTKAM ve İOSB işbirliği anlaşması imzaladı

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Ortak Kullanıma Yönelik, Kompozit Malzemeler ve Polimer Teknolojileri Ar-Ge Merkezi (ArelPOTKAM) çalışmalarını sürdürüyor. Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli rol üstlenen ArelPOTKAM, alanında yaptığı çalışmalara yönelik bir kümelenme oluşturma, kompozit malzemeler ve polimer teknolojileri alanında ülkemiz için teknolojik ve ekonomik fırsatlar sunma, yeni ürünler ve teknolojiler geliştirmenin yanı sıra, yeni pazar oluşumlarını sağlama hedefine bir adım daha yaklaştı.

Dünyada kullanım alanı her geçen gün artan polimer ve kompozit malzemelerle çalışan kurum ve kuruluşlarda, proje kültürünün oluşturulması, Ar-Ge ve yenilik faaliyetinin artırılması ve paydaşlar arasında gerekli işbirliği ve koordinasyonun zamanında sağlanması amacıyla Arel Üniversitesi ile İkitelli Organize Sanayi Bölge (İOSB) Müdürlüğü arasında Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü imzalandı. Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Derman, İOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Gülbahar, ArelPOTKAM ve İOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Yeşim Müge Şahin ve Sabahattin Kayas tarafından imzalanan anlaşmanın ardından heyetler arasında kısa bir görüşme gerçekleşti.

İkitelli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninin ardından, İOSB Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Derman’ı makamında ziyaret etti.

ArelPOTKAM ve İOSB işbirliği anlaşması imzaladı