İstanbul Arel Üniversitesi Ailesine Katılan Sevgili Öğrencilerimiz

12 yıl süren eğitimin son halkası olan yükseköğretime geçiş sürecinde yorucu bir sınav maratonu sonrasında, yaşamınız için önemli bir karar vererek üniversiteli oldunuz. 2 milyonu aşan aday arasından seçilerek böyle bir başarıyı göstermeniz nedeniyle sizleri ve yetişmenizde en önemli payı olan ailelerinizi yürekten kutluyorum. Yaptığınız doğru tercih, sizleri bizimle bu üniversitede buluşturdu. Aramıza hoşgeldiniz.

Kuruluşunun onuncu yılını geride bırakan üniversitemiz genç bir üniversite olmasına rağmen, 6 fakültesi, 3 yüksekokulu, 3 enstitüsü 1 meslek yüksekokulu, 20 bine yaklaşan öğrenci sayısı, 500’e yaklaşan akademik, 200 civarındaki idari personeliyle vakıf üniversiteleri arasında nicel büyüklük bakımından ilk sıralara yükselerek önemli bir başarıya ulaşmıştır. Ayrıca üniversitemiz, kuruluşunun 6. Yılında, Avrupa’dan 90 üniversitenin 2013 yılında başvurduğu “Diploma Etiketi” ödülünü kazanan 29 Türk üniversitesinden biri olma başarısını göstererek Dünya üniversitesi olma hedefinde önemli başarıya imza atmıştır.

Öğrenci Arkadaşlarım,

Üniversitelere ortaöğretimin bir devamı olarak bakılmamalıdır. Üniversiteler verdiği eğitimin yanında sizi yaşama hazırlayan bir kültür ocağıdır. Bizim üniversitemiz bu kültürü, verdiği nitelikli eğitim kadar önemsemektedir. AREL kültürü, öğrencilerinin her birinin, her ortamda kendisini özgürce ifade edebilmesini esas alır. Biz üniversitemizde verdiğimiz eğitimle, öğrencimizin karşılaştığı her durum ve olguya eleştirel boyutta yaklaşabilme yetisi kazanmasını hedefliyoruz. Yaratıcı, kendine güvenen, bilgi ve fikirleri analiz edebilen, kendi fikir ve bilgilerini geliştirip ürüne dönüştürebilen, diğer bireylerle sağlıklı iletişim kurup uyum içinde çalışabilen ve geleceği değiştirmeye muktedir gençler olarak mezun olmanızı amaçlıyoruz. Bunda da şimdiye kadar başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.

Biliniz ki, hiçbir okul öğretmenlerinden daha iyi olamaz. Eğitim de nihayet, öğretmenlerin niteliği kadar iyidir. Biz bu inançla, kuruluşundan beri öğrencilerimizi yetiştirecek akademik kadroyu büyük bir özenle aramıza aldık. AREL Üniversitesinde birbirinden yetkin öğretim elemanları ile tanışacak, onlardan eğitim almanın ötesinde onlarla dostluklar kuracaksınız. İstanbul Arel Üniversitesi çatısı altında arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle yaşam boyu sürecek sıcak dostlukların kurulmasına en az öğrencilerimizin akademik başarıları kadar önem vermekteyiz. Burada, kolektif çalışma gruplarının teşvik edildiği, yapıcı işbirliklerinin oluşturulduğu, bilimsel ve sosyal kazanımların adilce paylaşıldığı bir akademik ortam içinde olacağınızı şimdiden size ifade etmek istiyorum.

Sevgili Öğrenci Arkadaşım,

Bir eğitim kurumunun en önemli paydaşı öğrencilerdir; Arel Üniversitesinin de en önemli unsuru, varlığı elbette siz öğrencilersiniz. Başka bir ifadeyle sizler bu üniversitenin ana unsuru konumundasınız. Nitelikli akademik kadromuzun rehberliğinde yürüteceğiniz eğitim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleriniz ile kendinizi yaşama hazırlayacaksınız. Bu faaliyetleriniz kadar sosyal, kültürel ve sportif alanlarda göstereceğiniz çabaları da önemsiyoruz.  Çok sayıdaki öğrenci kulübümüz aracılığı ile üniversitenin aktif bireyleri olacaksınız. Bu kulüplerle, yeteneklerinizi, sosyal becerilerinizi geliştirme imkânı bulacaksınız. Yeni dostluklar kuracak, yeni projeler üretecek özgüveninizi arttıracaksınız.

Mesleki Eğitim Kademesini Seçen Sevgili Gençler,

Türkiye, Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olma rekabeti içinde. Ülkemizin bu hedefe ulaşmasında yetişmiş nitelikli meslek elemanı ihtiyacının önemi herkesin bildiği bir gerçek. Bu önemin farkında olan üniversitemiz, kuruluşundan beri, mesleki eğitime ayrı bir önem vermiştir. 20 bine yaklaşan öğrenci sayımızın %40’ının MYO’da yer alması ve bu eğitim kademesinde 37 ayrı diploma programı bulunması bunun somut bir göstergesidir. Ayrıca bu yıl üniversiteye yerleşen öğrenci sıralamasında meslek yüksekokullarına yerleşen öğrenci sayısı bakımından vakıf üniversiteleri arasında ilk 5. sırada yer almamız, mesleki eğitime verdiğimiz önemin ve adayların üniversitemize duyduğu güvenin bir başka göstergesi.

Sevgili Gençler

Sizlere şunu da ifade etmek istiyorum. Erasmus programlarına katılarak yurtdışında eğitim yapmayı şimdiden düşünün. Bu nedenle yabancı dilinizi geliştirmenin yollarını arayın. Meslek Yüksekokulumuza giren öğrencilerimiz, önlisans eğitimi ile yetinmesin, Dikey geçiş sınavıyla lisans eğitimine geçmeyi şimdiden düşünmeye başlasın. Lisans eğitimi ile yetinmeyin. 4 yıllık lisans öğretimi sonrasında yüksek lisans hatta doktora eğitimi yapmayı şimdiden tasarlamaya başlayın. Biliniz ki bu üniversite, program çeşitliliği, öğrencilerine yaklaşımı ve sağladığı burs imkânlarıyla daima yanınızda olacaktır.

Ben bu umutlarla siz gençleri üniversitemizde görmekten gurur duyduğumu belirtir, burada geçireceğiniz eğitim döneminde sizlere üstün başarılar dilerim.

Prof.Dr. İhsan DERMAN
İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü