SATAREL Uydu Takımının Büyük Başarısı

İstanbul Arel Üniversitesi dünya üniversitelerine açık CanSat Mikro Uydu Yarışmasının ilk aşamasında 8. Sırada

Başta NASA olmak üzere The American Astronautical Society (AAS) ve American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA) gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli kurumlarının katkıları ile yürütülen CanSAT Mikro Uydu yarışması her yıl Stephenville, Dallas, Teksas’ta düzenlenmektedir. Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Yarışmada dünyadaki birçok üniversiteden gelen takımların uydu projeleri yarışmaktadır. İki aşamadan oluşan bu yarışmanın birinci aşaması yarışma hakemlerinin üniversite takımları ile görüntülü olarak yaptığı sözlü sınav ve tasarımların puanlanmasıyla gerçekleşmektedir. Birinci aşamanın sonunda üniversite takımları 40 asil ve 40 yedek olmak üzere organizasyon tarafından başarılarına göre sıralanmaktadır. İlk 40 içerisinde yer alan tüm takımlar, Dallas, Teksas’a roket fırlatma ve uçuş aşaması için davet edilmektedir.

İstanbul Arel Üniversitesi SatAREL Uydu takımı bu yıl Şubat ayında yapılan yarışmanın ilk aşamasında 8. sıraya yerleşerek büyük başarı göstermiştir. Sıralama ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Yarışma teması için tıklayınız.
Üniversitemizin uydu takımı SatAREL, 9-11 Haziran 2017 tarihinde Dallas, Teksas’ta yapılacak ikinci aşamada üst sıraları zorlayıp derece yapmayı hedeflemektedir.

Öğrencilerimizin Büyük Başarısı, AREL Uydu Takımı Dünya üniversiteler yarışmasında İLK 8’de!