Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli adım

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2016 yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Ortak Kullanma Yönelik, Kompozit Malzemeler ve Polimer Teknolojileri Ar-Ge Merkezi” projesi kapsamında kurulan ArelPOTKAM (Polimer Teknolojileri ve Kompozit Malzemeler Ar-Ge Merkezi) Arel Üniversitesi Tepekent Yerleşkesinde gerçekleştirilen törenle açıldı.

Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli bir adım olarak görülen ArelPOTKAM’ın açılışına, Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara, Beylikdüzü Belediye Başkanı Prof. Dr. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Arel Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsa Eşme, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) temsilcileri, sanayi ve iş dünyasından önemli isimler ve kuruluşlar katılım gösterdi.

Projenin önemli destekçilerinden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ar-Ge merkezinin sanayi ve üniversite çalışmaları için ortak bir platform oluşturacağını ifade etti.  İSTKA desteğiyle, Arel Üniversitesinin önemli bir projeyi hayata geçirdiğinin altını çizen İmamoğlu, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara’ya da teşekkür etti.

Törenin ardından Ar-Ge merkezinin açılışı gerçekleştirildi. ArelPOTKAM Proje Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Yeşim Müge Şahin, İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Gözükara ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Ar-Ge merkezinde yer alan teknolojik cihazları tanıttı.

Proje kapsamında kurulan ArelPOTKAM, polimer teknolojileri ve kompozit malzemeler alanında yapılan çalışmalara yönelik bir kümelenme oluşturmayı hedefliyor. Kullanımı her geçen gün artan polimer ve kompozit malzemelerle çalışan kurum ve kuruluşlarda proje kültürünü oluşturması, Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin arttırılmasını amaçlayan ArelPOTKAM, bunun sonucunda da katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini ve geliştirilmesini hedefliyor. Merkez bünyesinde yer alan teknolojik cihazlar, geniş bir yelpazede araştırma yapabilmeyi mümkün kılıyor.

Üniversite-Sanayi işbirliğinde önemli adım