Sağlık kurumları artık profesyoneller tarafından yönetilecek!

"Geleceğin Sağlık Yöneticilerini Yetiştiriyoruz" Sempozyumunda deneyimli isimler ile öğrenciler mesleğin geleceğini değerlendirdi.

İstanbul Arel Üniversitesi 18 Nisan’da sağlık yöneticilerine ve sağlık yönetici adaylarına ev sahipliği yaptı. “Sağlık Yönetimi Eğitimini Değerlendirme Toplantısı: Geleceğin Sağlık Yöneticilerini Yetiştiriyoruz” temalı sempozyumda, sağlık yöneticilerinin geleceği masaya yatırıldı. İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rehat Faikoğlu ve İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Ayşe Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen sempozyuma hastane yöneticileri, akademisyenler, dernek temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Taleplerini ilettiler

Sağlık kuruluşlarında yöneticiliğin artık doktorlar tarafından değil, sağlık yönetimi bölümü mezunları tarafından yapılması gerektiğini savunan sağlık yönetimi öğrencileri, alanında uzman isimlere bu taleplerini ilettiler. Konuşmacılar ise önceki senelerde böyle bir bölümün üniversitelerde yer almadığını bu nedenle doktorların sağlık kurumlarında istemeseler dahi idari işlerde de görev aldığını belirttiler. Bu nedenle gelecekte sağlık kurumlarında Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının görev alması gerektiğine katıldıklarını ifade eden hastane yöneticileri ve akademisyenler, bunun için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler. Katılımcılar ve konuşmacılar oldukça verimli geçen sempozyumun ardından İstanbul Arel Üniversitesine teşekkür etti.

“Öğrenci ve Mezun Gözüyle Sağlık Yönetimi Eğitimi: Biz Nasıl Yetiştiriyoruz-Yetiştik?”, “Sağlık Yönetimi Öğrencilerini Nasıl Yetiştiriyoruz/Mezunlarından Neler Bekliyoruz”, “Sağlık Yönetimi Eğitiminin Dünü, Bugünü, Yarını” konulu oturumlara sahne olan sempozyum, konuşmacılara verilen plaketlerle sona erdi.

Sağlık kurumları artık profesyoneller tarafından yönetilecek!