Sevgili Gençler,

Uzun bir eğitim ve öğretim maratonunun ardından Arel Üniversitesi’nin en köklü birimi olan fakültemizde, lisans öğreniminize başlamış bulunmaktasınız. Öncelikle bugüne kadar göstermiş olduğunuz başarılarınızdan dolayı sizleri kutlar, önünüzde yer alan dört yıllık öğrenim yaşamınızda başarılarınıza yenilerini eklemenizi temenni ederim.

Bugün, son derece modern kampüsümüzde, iki ayrı dilde, İşletme Bölümü (Türkçe-İngilizce), Uluslararası İlişkiler Bölümü (Türkçe-İngilizce), Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü (İngilizce) ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (Türkçe) olmak üzere toplam 4 farklı bölümde yürütülen 6 lisans programı ile hizmet veren fakültemizin, deneyimli ve üstün nitelikli akademik kadrosu hem öğretim hem de araştırma faaliyetlerini uluslararası alanda sürdürmektedir.

Dünya çapında önde gelen üniversiteler ile sahip olduğumuz öğrenci değişim anlaşmaları çerçevesinde öğreniminizin bir kısmını farklı ülkelerde sürdürerek değişik kültürleri tanıma fırsat bulacak ve yeni bir vizyon kazanabileceksiniz. Öğreniminiz sırasında gerek çeşitli sektörlerden gelen alanında uzman yöneticilerin bilgi birikim ve deneyimlerini sizlerle paylaşmaları gerekse yapacağınız stajlar sayesinde iş hayatını yakından tanıma fırsatına sahip olabileceksiniz.

Eğitim ve öğretim sürecinizin sonunda, mezun olduğunuzda sadece Arel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi diplomasına sahip olmayacaksınız. Çağdaşları ile yarışabilecek düzeyde sağlam bilimsel bir alt yapı ile donatılmış, analitik düşünme ve çözüm üretme yeteneklerine sahip, ne istediğini bilen, kendine güvenli bireyler olarak özel sektörde, kamu yönetiminde, yarınlarımızı yaratacaksınız. Sizlere aşılamaya gayret ettiğimiz bilimsel değerler, iyi ahlak ve insan sevgisi yaşamınız boyunca sizlere yol gösterecek, rehberlik edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri bir kez daha selamlıyor ve başarılar diliyorum. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız…

Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Vekil Dekan