Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı

ATÖLYE DERSLERİNDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

• Öğrenci, atölye derslerinde beyaz önlük giyecektir.
  • Tezgahların üzerinde konuyla ilgili aletlerin dışında cep telefonu, giysi, çanta vb. eşya bulundurulmayacaktır.
  • Atölyeye su haricinde yiyecek ve içecek getirilmeyecektir.
  • Özellikle şalümo ve elektrikli aletlerle yapılan çalışmalarda saçlar toplanarak, korumaya alınacaktır.
  • Tırnaklar atölye çalışmasını engellemeyecek şekilde kesilecektir.
  • Şalümo ve elektrikli aletler öğretim görevlisinin bilgisi ve izni olmadan çalıştırılmayacaktır.
  • Özellikle cila makinesi ile yapılan çalışmalarda boyun, kol ve parmaklarda takı kullanılmayacaktır.
  • Kimyasalların kullanımı öğretim görevlisinin bilgisi veya eşliğinde yapılacaktır.
  • Atölye dersleri blok olarak yapılacağından ders araları öğretim görevlisinin bilgisinde bireysel veya guruplar halinde yapılacaktır.
  • Atölye içi ders düzeninde mesleki kurallar ve etiğe azami özen gösterilecektir.
  • Programın özelliği nedeniyle atölye temizliği ve düzeni için üniversitenin temizlik görevlileri, genel temizlik dışında düzenli olarak alınamayacağından, program temsilcisinin belirleyeceği öğrenciler nöbetleşe olarak bu işlevi üstlenecektir.

( Yukarıda sayılan kurallara uyulması iş güvenliği ve verimli mesleki eğitim açısından önemli ve zorunludur. )