Meslek Yüksek Okulu

• Süresi:2 Yıl
  • İkinci Öğretim: Var

Program Hakkında

Küresel ekonomide ve ülkemizde büyük bir ivme kazanarak  en hızlı büyüyen dinamik sektörlerin başında sivil havacılık gelmektedir. Dünyada havayolları tarafından taşınan yıllık yolcu sayısının artmasıyla birlikte, çok sayıda havayolu şirketi sektöre katılmakta ya da var olan havayolları uçtuğu destinasyonların sayısını arttırmaktadır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik takım çalışmasına yatkın, müşteri ilişkileri kuvvetli, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip, dinamik ve operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim personel yetiştirmektir.

Öğrencilerin ilk yılsonunda sivil hava taşımacılığı yapan işletmelerde 30 gün staj yapmaları zorunludur

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programını tercih edecek öğrencilerin sektörde Kabin Memuru olarak çalışabilmesi için aranan şartlar:

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Yeterli derecede İngilizce bilmek (İkinci dil tercih sebebidir),
  • Bayanlar için 160 – 180 cm. arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır),
  • Erkekler için 170 – 190 cm. arası boya sahip olmak  (Boy-kilo orantılı olmalıdır),
  • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak,
  • Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak,
  • Kabin memuru üniforması giyildiğinde, vücudun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yara izi vb. bulunmamak,
  • Daha önce havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği ve sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.

İş ve Kariyer Olanakları

Mezun olan öğrencilerimiz, Havayolu Şirketlerinin Genel Müdürlükleri, Yurt içi ve Yurtdışı yolcu taşıyan Havayolu Şirketleri, Yabancı Havayolu Şirketleri, Sivil Havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerde çalışabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

• Havacılık İşletmeciliği