Öğrenci Evleri

Oda Arkadaşları ve Oda Değişikliği

Oda Arkadaşları
Öğrenci Evleri Yönetimi villa yurtlarda kalan bütün öğrencilerin yurtta güzel bir yıl geçirmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Yeni gelen öğrencilerin villa yurtlarda uyum sağlamaları gereken en önemli şeylerden biri odalarını başka birisiyle paylaşmaktır. Yılların deneyimi, en başarılı ve iyi oda arkadaşlıklarının birbirleriyle etkin bir şekilde iletişim kuran oda arkadaşları arasında olduğunu göstermektedir.

Villa yurtlarda birkaç hafta geçirdikten sonra değişiklik talep etme olanağınız olur. Talebinize bağlı olarak (oda, villa yurt ve/veya oda arkadaşı değişikliği), talebinizi karşılayan uygun bir yer boşluğu olana kadar isminiz bir bekleme listesine alınır (güz döneminde uzun bir bekleme süresi olabilir). Ciddi bir anlaşmazlığınız, sorununuz varsa Yurt Müdürü ve/veya yurt sorumluları size yardımcı olacaktır.

Oda Değişikliği

• Oda değiştirmek isteyen yurt sakini, Yurt Müdürlüğü ile gerekli evrak işlerini tamamladıktan, oda arkadaşının ve Yurt Müdürü ve/veya sorumlularının imzalarını aldıktan sonra oda değişikliği bekleme listesine alınır.
  • Yurt sakinleri güz döneminin onuncu gününden itibaren oda değişikliği bekleme listesine alınmak için Yurt Müdürlüğü’ne başvurabilirler.
  • Oda değişiklikleri, öncelik ve uygun yer olması esaslarına göre gerçekleştirilir.
  • Yurt sakini, oda değişikliği olacağı kendisine bildirildikten sonra 48 saat içinde oda değişikliğini gerçekleştirmelidir.