Öğrenci Evleri

Villa Yurtlara Yerleşme Rehberi (2017 - 2018)

Öğrenci Evlerine girişler 8 Eylül 2017 tarihinden itibaren yapılacaktır.

Oda Anahtarlarını Edinme
Öğrenci Evleri Yönetim ofislerinde size odanızın, dış kapının, kullanacağınız dolabın anahtarları ve “Oda ve Eşya Durum Raporu” formu verilecektir. Bu formu doldurmalı ve taşındıktan sonra 24 saat içinde yurt yönetimine teslim etmelisiniz. Öğrenciler, yurda giriş işlemlerinin yapılması için kendileri gelmeli ve anahtarlarını alabilmek için kendileri imza atmalıdır.

Taşınma
Lütfen, değerli eşyalarınızı gözetimsiz, oda kapınızı açık bırakmayın.

• Kutuları, eşyaları taşınmaya uygun duruma getirin.
  • Villa yurtlarda asansör bulunmamaktadır, ikinci kattaki odalar için merdivenler kullanılmaktadır.
  • Taşınma sırasında rahat kıyafetler giyin.
  • Değerli eşyalarınızı gözetimsiz ve oda kapınızı açık bırakmayın.

İnternet Erişimi
Villa yurtlarımızın tamamında internet erişimi Wireless üzerinden sağlanmaktadır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından Sefaköy, Tepekent Yerleşkeleri ve AREL Öğrenci Evleri'nde bütün öğrencilerimize kablosuz internet hizmeti sunulmaktadır. Kablosuz ağa bağlanmak için ARELWIFI ağını seçmelisiniz. Ardından cihazınız sizi giriş kısmına yönlendirecektir. Burada @istanbularel.edu.tr uzantılı e-postanızın kullanıcı adı ve şifresiyle ile giriş yapabilirsiniz.

TV VE Uydu yayını
Villa yurtların bütün odalarında  televizyon kanallarına erişim için teknik donanım mevcuttur. Bu hizmeti almak isteyen öğrenciler bireysel olarak yayın sağlayıcı kuruluşla anlaşma yapabilirler veya kafeteryalarımızda bulunan TV'den uydu yayınlarını seyredebilirler.

Üniversite E-Posta Adresi
Üniversite ve Öğrenci evleriyle ile ilgili bütün bilgilendirmeler ve faturalandırmalar resmi üniversite e-posta adresinize gönderilecektir. Etkili bir şekilde duyurulardan haberdar olabilmek  için üniversite e-postanızı düzenli olarak takip etmeniz beklenecektir. Arel Üniversitesi ve Öğrenci Evleri üniversiteye kaydınız yapıldıktan sonra üniversite e-posta adresiniz dışındaki hiçbir adrese e-posta göndermeyecektir.

Öğrenci evlerindeki tüm duyurular ve değişiklikler villa panolarından takip edilmelidir.