Öğrenci Evleri

Villa Yurtlardan Ayrılma Rehberi (2017 - 2018)

Villa Yurtlar Bahar Dönemi Kapanış Bilgileri ve Prosedürleri
Villa yurt kaydınız yapılırken ödediğiniz depozito bedelinin eksizsiz geri almanız için, öğrenci evleri Müdürlüklerinden ilişik kesme formu doldurarak çıkış işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Villa Yurtlar Sözleşmesi’nde belirtildiği üzere Öğrenci Evlerinden son ayrılış tarihi 4 Haziran 2018' tir. Lütfen ayrılma planlamanızı bu kapsamda yapınız.

Güvenlik
Kişisel eşyalarınızı taşırken eşyalarınızı gözetimsiz bırakmamaya dikkat edin.
Arabanızı değerli eşyalarınızı yükledikten sonra gece dışarıda gözetimsiz bırakmayın.
Kapılarınızı kilitli tutun.

Zarar Bedeli
Yurttan ayrılırken odanızda bulunan bir hasar, yurda giriş yaptığınızda doldurduğunuz “Oda ve Eşya Durum Raporu” formunda belirtilmemişse sizin sorumluluğunuzda kabul edilir ve aksini ispatlayamazsanız bunun için sizden zarar bedeli alınır. Ortak bir alandaki zarar veya temizlik bedeli o kattaki, yurttaki ya da yurtlar bölgesindeki bütün öğrenciler arasında eşit olarak paylaştırılır. Öğrenciler yurtlardan ayrıldıktan sonra da, sonradan farkedilen zarar ve temizlik bedelleri ilgili öğrencilerden talep edilebilir, depozitosundan kesilebilir.

Temizlik
Lütfen yurttan ayrılma prosedürlerini dikkatle okuyunuz ve belirtildiği gibi odanızı temiz bir şekilde bırakmanız için yapılması gereken işleri oda arkadaşınızla aranızda eşit ve adil bir şekilde paylaşınız.

Yurttan Ayrılmanın Doğru Şekilde Yapılması
Yurttan ayrılma prosedürleri Yurt Sözleşmenizin bir parçasıdır ve bu prosedürlere uymamak yurttan ayrılmanın uygun yapılmaması nedeniyle para cezası veya temizlik, kayıp anahtar/eşya, zarar bedeli ödenmesiyle sonuçlanabilir.

Oda arkadaşlarından biri odanın temiz şekilde bırakılması için kendi payına düşen işleri yaptıktan ve yurttan doğru şekilde ayrıldıktan sonra odanın temiz şekilde tutulması ve teslim edilmesi odada kalan oda arkadaşının sorumluluğudur. Odada kalan kişi yurttan ayrılan oda arkadaşının yaptığı temizliği bozar ve odayı gerektiği şekilde temiz bırakmazsa temizlik bedelini ödemekle kendisi yükümlü olur. Her yurt sakini yurttan ayrılırken bütün kişisel eşyalarını ve çöpleri/atılacakları kendi odasından çıkarmaktan sorumludur. Konuyla ilgili olarak “Yaz Deposu” bölümünü de okuyunuz.

Yurttan Ayrılma Kontrol Listesi

• Final döneminin bir önceki haftasından itibaren, Yurt Müdürü’nüzden randevu alarak ayrılma işlemlerinizi yapacağınız tarih ve saati belirleyin.
  • Bütün çöplerinizi ve geri dönüşüme atacaklarınızı bunlar için ayrılmış yerlere götürün. YURTLARDA VE DİĞER KAMU ALANLARINDA HİÇBİR ÇÖP BIRAKMAYIN.
  • Bütün kişisel eşyalarınızı yurttan çıkarın. (Birşey kalmaması için odayı, banyoyu, çamaşırhaneyi, çekmeceleri-dolapları iyice kontrol edin).
  • Duvar, pencere, ayna ve kapılardaki bütün süsleri çıkarın.
  • Odaya ait bütün eşyaların (yataklar, kitaplıklar, masalar, sandalyeler, çöp kutuları vb.) odada olduğundan emin olun. Yeri değiştirilen/sökülen eşyalar varsa tekrar giriş yaptığınızda bulundukları yerlerine konulmalıdır.
  • Ödünç aldığınız bütün oda, yurt ve ortak alan demirbaş eşyalarını iade edin.
  • Odanızı giriş yaptığınızdaki ilk haline getirin (eşyaların yerleri, süsler vb.).
  • Yurt Müdürü’nüzle ayrılma işlemleri için belirlediğiniz tarihte görüşün, "Oda ve Eşya Durum Raporu" formunuzu imzalayın (forma iletişim adresinizi yazmayı unutmayın) ve anahtarlarınızı teslim edin.