2017-2018 Güz Yarıyılı Ek-1 Madde Kapsamında Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1. Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
  2. Onaylı Transkript ve Ders İçerikleri
  3. Yurt dışından gelen öğrenciler için askerlik durum belgesi
  4. Yurt dışından gelen öğrenciler için pasaport giriş çıkışlarının olduğu sayfaların fotokopisi
  • Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına kayıt yaptıracak adayların:
    • Bu programa alınacak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.
  • Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına kayıt yaptıracak adayların:
    • Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
    • Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
    • Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
    • Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
    • Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
  • Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına kayıt yaptıracak adayların:
    • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).
    • Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
  • Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programına kayıt yaptıracak adayların:
    • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs).

NOT : Yurt dışından gelen öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek ancak, YÖK denkliği olmayan öğrencilerin denklik sorgulaması yapıldıktan sonra kayıtları kesinleşecektir.

Fakülteler / Yüksekokullar