2020 KA103 Erasmus+ Sınav Duyurusu Hakkında

2020 KA103 program dönemi (Eylül 2020-Mayıs 2022) kapsamında, 2020-2021 Akademik Yılı Güz ve Bahar dönemi Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin aşağıda belirtilen başvuru ve İngilizce dil sınav (ya da eşdeğer) kriterlerini yerine getirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Kriterleri:

1. Öğrenciler, 16 Ekim-4 Kasım 2019 tarihleri arasında üniversitemiz web sitesinden online başvurularını saat 16.30’a kadar tamamlamaları gerekir. Başvurusu bulunmayan öğrenci sınava giremeyecektir.
  2. Ön lisans ve Lisans öğrencileri için 2.20/4.0, Yüksek Lisans ve Doktora için ise 2.50/4.0 ağırlıklı ders ortalamasına sahip olmak (ağırlıklı not ortalaması belli olmayan birinci sınıf öğrencileri başvuru yapabilir ancak sıralamaya ilk dönem sonu not ortalamalarıyla gireceklerdir).
  3. Nihai başarı notu hesaplanırken ağırlıklı ders ortalaması %50, yabancı dil bilgisi %50 etki edecektir.
  4. Üniversitemize kayıtlı, tam zamanlı tüm öğrenciler başvurabilir (hazırlık sınıfı hariç), her bölüm için sıralama hakkaniyet ilkesi çerçevesinde belirlenecektir.

İngilizce Dil Sınav Kriterleri:

1. İngilizce Dil Sınavı 16 Kasım 2019 Cumartesi günü saat 11.30’da Sefaköy Yerleşkesinde yazılı ve sözlü olarak gerçekleştirilecektir.
  2. İngilizce Dil Sınavı üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır. Bu sınavın haricinde kabul edilecek dil sınavları ve puan koşulları aşağıdaki gibidir:
    • YDS (en az 60 puan), YÖKDİL (en az 60 puan), TOEFL iBT (en az 80), IELTS (en az 6.5)
  3. Öğrenciler İngilizce Yeterlilik Sınavından başarılı sayılabilmeleri için 55 ve üzeri puan almak zorundadırlar. İngilizce Dil Sınav notu 100 üzerinden değerlendirilmesi durumunda konuşma düzeyinin ağırlığı en fazla 25’tir ve toplam başarı notuna etkisi en fazla %12,5’tir.

Daha fazla bilgi için:http://erasmus-plus.arel.edu.tr/tr ve Facebook Arel Erasmus+ sayfası (https://www.facebook.com/arelerasmus/?fref=ts)