Ders Seçim İşlemleri

Değerli Öğrencilerimiz,

• Lisans ve Ön lisans Bölüm/Programlarının 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders seçimleri başlamıştır. 02.10.2020 saat 17:00`a kadar obs.arel.edu.tr adresinden ders seçimlerini yapmanız gerekmektedir.
  • Öğrenci Bilgi Sistemine girişte kullanacağınız öğrenci numaranıza ulaşmak için kayit.arel.edu.tr adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir.
  • Öğrenci Bilgi Sistemine obs.arel.edu.tr adresinden öğrenci butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sisteme ilk kez giriş yaparken kullanıcı adı olarak öğrenci numaranızı, şifre olarak ise T.C. kimlik numarasının ilk 5 hanesini kullanmanız gerekmektedir. (Sisteme girişte yaşadığınız sorunlar için burakdogan@arel.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.)
  • Mali kayıt yenileme işlemlerinizin tamamlanmasını beklemeden ders seçim işlemlerinizi yapabilirsiniz. Mali kayıt yenileme işlemlerinin 02.11.2020 tarihine kadar, işlem tarihindeki eğitim ücreti üzerinden tamamlanması gerekmektedir. Aksi durumda ders kayıt işleminiz iptal edilecektir.
  • Akademik danışmanınız tarafından seçtiğiniz dersler onaylandıktan sonra kayıt işlemi sonuçlanacaktır.
  • Akademik danışman bilgisine, Öğrenci Bilgi Sistemindeki “Genel İşlemler” sekmesi altında bulunan “Danışman Bilgileri” bölümünden ulaşabilirsiniz.
  • Almanız gereken ancak, ders seçimi ekranında olmayan dersler ile ilgili bağlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokulun yanında yazan e-posta adresine, akademik danışmanınızı da ekleyerek e-postanızı göndermeniz gerekmektedir.

• İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi -  İletişim Fakültesi için  farukbiyikli@arel.edu.tr
  • Mühendislik-Mimarlık Fakültesi  - firaterdibozkurt@arel.edu.tr
  • Güzel Sanatlar Fakültesi için – demetyildirim@arel.edu.tr
  • Fen Edebiyat Fakültesi – Sağlık Bilimleri Yüksekokulu için hasanmutlu@arel.edu.tr
  • Meslek Yüksekokulu için ibrahimsahin@arel.edu.tr

• Yeni kayıt olan öğrencilerimizin ders kayıtları Öğrenci İşleri Ofisi tarafından yapılmıştır. Öğrencilerimizin ders seçimi ile ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.

• Yeni mobil uygulamamız “Proliz Mobil”i App Store ve Play Store’dan indirebilir, tüm işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve duyurulardan anında haberdar olabilirsiniz.