Staj Defteri Doldurma Kuralları ve Teslim Süresi Hakkında Önemli Duyuru

Zorunlu Yaz Stajı/İşyerinde Uygulama yapan öğrencilerimiz, staj defterini/İşyerinde Uygulama dosyasını aşağıda belirtilen kurallara uygun şekilde doldurarak teslim süresi içerisinde teslim etmelidir. Bu süreler Fakülte/Yüksekokul staj yönergesi gereğince belirlenmiş zorunlu süreler olup süresi içerisinde teslim edilmeyen staj defteri/uygulama dosyası kabul edilmeyecektir.

1.STAJ DEFTERİ / İŞYERİNDE UYGULAMA DOSYASI TESLİM SÜRELERİ

• MESLEK YÜKSEKOKULUStaj bitiş tarihinden itibaren 2 ay içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.
  • FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ, Staj bitiş tarihinden itibaren 2 hafta içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.
  • GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, 27 Eylül 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.
  • İLETİŞİM FAKÜLTESİ, Staj bitiş tarihinden itibaren 2 ay içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.
  • İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, Staj bitiş tarihinden itibaren 2 hafta içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.
  • MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ, İş yerinde uygulama dersinin kayıtlandığı yarıyılın Final sınavlarına kadar Arelkam’a onaylatılarak BÖLÜM BAŞKANLIĞINA edilmesi zorunludur. (İşyerinde Uygulama Dosyası)
  • UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU, Staj bitiş tarihinden itibaren 2 hafta içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmesi zorunludur.

*Zorunlu Staj / İşyerinde Uygulama yapan öğrencilerin staj defteri teslim süresi içerisinde staj defterlerini teslim etmeleri gerekmektedir. Süresi içerisinde teslim edilmeyen staj defterleri kabul edilmeyecektir.

2.STAJ DEFTERİ/İŞYERİNDE UYGULAMA DOSYASI DOLDURMA KURALLARI

• Staj defterine “ arelkariyer.arel.edu.tr ” internet adresinden öğrenci girişi yaptıktan sonra STAJ > STAJ DURUMU sekmelerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. ( Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri; İŞYERİNDE UYGULAMA > İŞYERİNDE UYGULAMA DURUMU sekmesinden ulaşabilirler)

• Staj defteri, yazıcıdan renkli veya siyah beyaz çıktı alınıp mavi veya siyah tükenmez kalem kullanılarak el yazısı ile doldurulmalıdır. (Bilgisayarda yazılan dosyalar kabul edilmez)

• Staj defteri çıktı alınıp yandan sıkıştırma dosya haline getirilecek. (Spiral ile ciltlenmiş dosya kabul edilmez)

• Staj defterinizin ilk sayfasında fotoğrafınız yok ise sağ üst köşede bulunan fotoğraf kutucuğuna yapıştırıcı kullanarak fotoğrafınızı yapıştırmanız gerekmektedir.

• Devam Çizelgesine Giriş-Çıkış saatleri tam olarak yazıldıktan sonra Staj Amiri tarafından imzalanmalıdır. (Öğle tatili hariç günlük 7,5 saatten az çalışmalar staj olarak kabul edilmez)

• Stajda günlük yapılan çalışmalarla ilgili 30 sayfa mevcut olup her çalışma günü için 1 sayfa ayrılmıştır. Resmi tatile denk gelen veya o gün yapılmayan stajla ilgili deftere herhangi bir şey yazılmaz. (Sadece fiili olarak staj yapılan günler deftere yazılır)

• Günde 7,5 saatten az yapılan çalışmalar, Gece yapılan çalışmalar, Resmi tatillere ve Pazar günlerine denk gelen çalışmalar yasal olarak staj kabul edilmez ve bu sürelerde staj yapılamayacağı için deftere de yazılamaz.

• Stajda günlük yapılan çalışmalarla ilgili mutlaka açıklama yazılmalıdır. Açıklamaya ek olarak görsel kullanmak istenirse sayfaya yapıştırıcı ile yapıştırabilir. Sayfada yeterli alan yoksa veya tam sayfa görsel kullanılacaksa ilgili sayfanın arkasına tam sayfa eklenerek kullanılabilir.

• Stajın staj onay formunda yer alan staj başlangıç ve bitiş tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. Bu tarihler dışında staj sigortanız olmayacağı için yapılan stajlar geçersiz sayılacaktır. ( Staj sigortası olmadan staj yapılamaz ve staj defterine yazılamaz)

• “Firma Öğrenci Değerlendirmesi” sayfası Firma tarafından doldurulduktan sonra kaşelenip imzalanmalıdır.

• “Program Başkanı Öğrenci Değerlendirmesi” sayfası Üniversite tarafından doldurulacak olup öğrenci veya firma tarafından herhangi bir işaretleme yapılmamalıdır.

• “Stajyer Talep Formu sayfası” Firmanın stajyer ihtiyacı veya herhangi bir zaman dilimi için stajyer talebi olması durumunda doldurulur. İhtiyaç olmaması durumunda ise boş bırakılabilir.

• “Öğrenci Genel Uygulama Değerlendirmesi” sayfası öğrenci tarafından doldurulup imzalanmalıdır.

• Staj defterinde belirtilen tüm kısımlar eksiksiz olarak doldurulmalı, firma kaşesi talep edilen bölümlere mutlaka Firma kaşesi basılmalıdır. (İsim kaşesi kabul edilmez)

• Staj defteri düzenli tutulmalı ve staj bitiş tarihinden itibaren her Fakülte/Yüksekokul için yukarıda belirtilen süre içerisinde ARELKAM’ a teslim edilmelidir.

• Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İşyerinde Uygulama dosyası, yukarıda belirtilen süre içerisinde Arelkam’ a onaylatılarak öğrenci tarafından ilgili Bölüm Başkanlığına teslim edilir.