Üniversitemize 'Diploma Eki' Ödülü

Üniversitemiz, Bologna Süreci’ne uyumlu olarak oluşturduğu akademik programları ve bununla ilgili yaptığı çalışmalarıyla Avrupa Komisyonu tarafından verilen prestijli belge niteliği taşıyan diplomalarının şeffaflığı ve süreçlerindeki mükemmelliğini ifade eden DİPLOMA ETİKETİ (DS) ödülünü almıştır.

Avrupa’dan 90 yükseköğretim kurumunun başvurduğu 2013 yılı “DİPLOMA ETİKETİ” ödülüne layık görülen 29 Türk Üniversitesinden biri olan İstanbul AREL Üniversitesi, Diploma Etiketi ödülünü Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından belirlenen bir tarihte ülkemizde düzenlenecek törenle alacaktır.

Diploma Eki nedir?

Diploma Eki Etiketi, Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen, yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan bir belgedir.

Diploma Eki (DE), Yükseköğretim Kurumları tarafından diplomanın yanı sıra verilen tamamlayıcı ve açıklayıcı bir belgedir. Sadece verildiği ülkede ne anlama geldiği bilinen diplomanın başka ülkeler tarafından da anlaşılmasına yardımcı olur.

Diploma Eki, İstanbul AREL Üniversitesinden mezun olan tüm öğrencimize otomatik ve ücretsiz olarak İngilizce verilmektedir.

Diploma Ekinin Öğrencilere Sundukları:

1. Yurtdışında daha kolay anlaşılan ve kıyaslanabilen bir diplomaya sahip olunması,
  2. Öğrencinin akademik gelişimi ve öğrenimi boyunca kazandığı yeterliliklerin kusursuz bir tanımını içermesi,
  3. Öğrencinin başarı ve yeterliliklerinin tarafsız bir ifadesi olması,
  4. İş imkânlarına veya ileri seviyedeki yurt dışı eğitim olanaklarına daha kolay erişim sağlaması,
  5. İstihdam edilebilmeyi desteklemesi,