YDYO Türkçe Hazırlık Muafiyeti Sınavı Hk.

Linkte yer alan Sınav Başvuru Belgesi’ni 05.10.2020 saat 17:00’a kadar mehmetaltinova@arel.edu.tr adresine iletilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra gönderilmesi durumunda sınava alınmazlar.

Muafiyet sınavının ilk oturumu 07.10.2020 Çarşamba günü yazılı sınav olarak yapılacaktır. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler 08.10.2020 tarihinde yapılacak olan ‘Speaking’ sınavına girmeye hak kazanacaktır. Yazılı ilk sınavdan başarısız olan öğrenciler Speaking sınavına katılamazlar ve hazırlık okurlar.

07.09.2020 tarihinde yapılacak yazılı sınavın başlangıç saati 11.00, bitiş saati 13.40 olacaktır.

Sınav 3 seansta tamamlanacaktır.

Sınav ‘ONLINE’ olarak görüntülü bir şekilde ZOOM programı üzerinden gerçekleştirilecektir.

Her grubun bir ‘GRUP SORUMLUSU’ ve GRUP GÖZETMENİ’ olacaktır.

Her grup için sınavdan 1 hafta önce ‘whatsapp’ grubu oluşturulacak ve yönlendirmeler bu grup üzerinden yapılacaktır.

Ekte bulunan dosyadan gruplarınızı ve sorumlularınızı görebilirsiniz.

Cep telefonu numarası eksik olan öğrenciler gruplarında belirtilen e-mail adresine ‘cep telefonu bilgilerini’ yollayacaktır.

Sınav gününde internet bağlantısı olan, ses-kamera sistemine sahip bir cihazdan bağlanmak zorunludur. Ayrıca bu cihazlarda ‘zoom’ ve ‘word’ programlarının olması gerekmektedir.

Sınav başlangıcında sorular e-mail olarak öğrencilere yollanacak ve her seans sonunda öğrenci tarafından cevaplanıp, kayıt edilip ‘Grup Sorumlusuna’ geri yollanacaktır.

Yazılı sınav geçme notu 70’tir. 70 puan altında alan öğrenciler sınavda başarısız sayılırlar ve konuşma sınavına giremezler, bu öğrenciler 1 yıl hazırlık okuyacaktır. Yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alan öğrenciler 08.10.2020 Cuma günü yapılacak ‘Speaking’ sınavına girmeye hak kazanırlar. Speaking sınavına katılmayan öğrenciler hazırlık sınavından muaf olamazlar.

Speaking sınavı geçme notu da 70’tir.

Speaking sınavı da ‘zoom’ üzerinden online olarak yapılacaktır.

Speaking sınavı zoom üzerinden bir ‘Öğretim Elemanı’ ile karşılıklı 10 dakikalık bir soru-cevap seansı şeklinde olacaktır. Bu soru cevap kısmında B2 seviyesi konuşma becerisi aranacaktır.

Speaking sınavı ile ilgili ayrıntılı duyuru yazılı sınav sonrası yapılacaktır.

Her 2 sınav başlamadan önce kimlik kontrolü yapılacaktır.

Her 2 sınavda da öğrenciler baştan sona kamera önünde olmak zorundadır. Sınavı erken biten öğrenciler sınav sonuna kadar oturumlarını kapatamazlar.

Sınav boyunca 2. Bir elektronik cihaz kullanımı (cep telefonu,tablet...vb.) yasaktır.

Sınavlar boyunca kameranın her an açık olması ve öğrencinin ekranda net bir şekilde görünmesi zorunludur.

Sınav boyunca ekran önünden ayrılmak yasaktır.

Sınav ortamında yalnız bulunmak, herhangi bir öğrenme kaynağından yararlanmamak ve tüm sınavı bireysel olarak yapmak zorunludur.

Kuralların herhangi birinin ihlali ya da şüpheli bir durumda sınav Grup Sorumlusu tarafından iptal edilebilir.

Kopya çekilmesi, teşebbüs edilmesi, sınava öğrenci yerine başkasının girmesi...vb. durumlarda ilgili öğrencinin sınavı iptal edilir ve ‘Disiplin Yönergesi’ ilgili maddeleri gereği işlem yapılır.

İsteğe bağlı hazırlık okuyacak öğrencilerin sınava girmelerine gerek yoktur.

Sınavlar kayıt edilecektir.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKÇE HAZIRLIK KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Exam Application Documentry must be sent to mehmetaltinova@arel.edu.tr until 05th of October until 5:00 pm. Otherwise you will not to able to take the exam.

The first session of the Proficiency test will be held on Wednesday, 7th of October, 2020. Students those passes this exam will be entitled to take the Speaking test that will be held on Thursday, 8th of October, 2020. Students who fail from the written test can not take the Speaking Test.

A whatsapp group will be created for each class by the instructors responsible for them for further information and guidance.

Students can see their groups and responsible instructors from the attached file that will be sent to them.

Students with missing mobile phone numbers will send their mobile phone information to the supervisor’s e-mail address which is written above the group list.

Passing grade for the speking test is also 70.

Speaking test will be conducted online on Zoom.

Speaking exam will be conducted by an instructor as a Q&A session for 10 minutes. Students are  expected to answer B2 level questions fluently.

Detailed information about the Speaking test will be given after the written test.

ID control will be done before each test.

During the test, student cameras will not be turned-off and the students will not be allowed to leave  the screen.

Students will not be allowed to use extra devices during the exam.

It is mandatory to be alone during the test and all students have to do the test individually.

In any case of doubt or violation of the rules,the test will be cancelled by the group supervisor.

In any case of cheating or any problem during the ID control...etc. the test will be cancelled and the  management will take action about the student according to the disciplinary regulations.

All test will be recorded by the ‘Group Supervisor’.

School of Foreign Languages