Güzel Sanatlar Fakültesi

Duyuru

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri, 'Aı Weıweı Porselene Dair' Sergisi’nde

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, çağdaş sanat alanının en etkin figürlerinden Çinli sanatçı Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk kişisel sergisine katıldılar.

Moda ve Tekstil Tasarımı ile Grafik Tasarımı bölümü öğrencileri, Yrd. Doç. Bahattin Odabaşı, Öğretim Görevlisi Arzu Süzmen ve Arş. Gör. Tutku Ceren Ruşan eşliğinde Sakıp Sabancı Müzesi’nde açılan “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisini gezdiler.

Öğrenciler, sergide sanatçının ilk porselen çalışmasından, İstanbul için özel ürettiği yeni eserlerine kadar kapsamlı bir seçkinin yanı sıra, eserlerini “sanat hayattır, hayat sanattır” anlayışı doğrultusunda üreten Ai Weiwei’in yaşam öyküsünü de izleme şansı buldular.

Sanatçının 100’ün üzerindeki eseriyle tarihin farklı dönemlerini yansıtan sergi; göçmenlerin hikâyesinden, Çin’deki depreme ya da Gazze’de bir hayvanat bahçesindeki drama kadar farklı sosyal sorunlara değiniyor.

Kariyeri boyunca birçok alanda çalışan Ai Weiwei’in porselenlerinin yanı sıra video, duvar kâğıdı ve fotoğrafları da sergi kapsamında yer alıyor. Sanatçıyı çağdaş sanat tartışmalarının ön saflarına çeken, zamanımızın en tanınmış sanatçılarından biri haline getiren Ay Çekirdekleri yerleştirmesi, onun hem porselen üretiminin tarihiyle ilişkisinin hem de bu malzemeyi güncel duruma dair yorumlarını nasıl kullandığının örneği olarak yer alıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri de, görsel ve düşünsel olarak kendilerine birçok farklı kapı açtığını belirttikleri sergiyi gezmekten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Geri Tüm Duyurular