Arel Öğrencileri Nar Harekâtı Koruyucu Aile Farkındalık Semineri Gerçekleştirdi

İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Kulübü öğrencileri tarafından Koruyucu Aile Farkındalık semineri gerçekleştirildi.

Nar Harekâtı Koruyucu Aile Farkındalık Modeli İTÜ Gönüllülük Kulübü bünyesinde olup çalışmalarını yürütmekte. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı devlet koruması ihtiyacına sahip çocukların kaldığı sevgi evlerinde çocukların sosyal yaşantılarına destek olacak, onları sosyal yaşamın içine dahil edecek çalışmalar yapılıyor.

Tüm bunları yaparken devlet korumasındaki çocuklar için en uygun çözümlerden birinin devlet destekli model olan "Koruyucu Aile Bakım Modeli" olduğunun bilincini arttırmak ve koruyucu aile modeli konusunda farkındalık yaratmak üzerine çalışmalar yapılıyor.

İstanbul Arel Üniversitesi Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesinde gerçekleşen etkinliğe Koruyucu Aile Şube Müdürü Ahmet Emin BAYSAL katıldı. Baysal yaptığı sunumda koruyucu aile olmak için gerekli hukuki süreçlerden, çocuklara ve koruyucu ailelere sağlanan devlet desteğinden ve dünya standartlarında yayınlanan istatistiksel verilerden söz etti.

2011 yılında 633 sayılı KHK ile kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ulusal ve uluslararası bilimsel verilere göre 2012 yılında Yeni Koruyucu Aile Yönetmeliği yayınlandı. Kuruluş Bakım Modelleri yerine Aile Odaklı Hizmet Modellerinin uygulanmasına öncelik verildi ve çalışmalar yapıldı.

Uzman Psikolog Aslı Nihan ÇELİKLER; çocuğun aileye güvenli bağlanma ve bu süreçte değişen psikolojisine değindi.