Arel’de Değişim Başladı!

İstanbul Arel Üniversitesi önemli bir değişime imza atıyor.  Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Rektörlük ve Genel Sekreterlik makamlarında yaşanan bayrak değişimiyle 30 yılı aşkın eğitim geleneğini, yenilikçi yaklaşımla buluşturan İstanbul Arel Üniversitesi, “Arel’de Değişim Başladı” lansmanıyla öğrenci, akademik ve eğitim camiasında heyecan yarattı.

İstanbul Arel Üniversitesi’nin akademik ve idari alanda başlattığı yeniden yapılanma süreci, Kemal Gözükara (Tepekent) Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen lansmanla tanıtıldı.

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nın matematik öğretmeni Kemal Gözükara’dan oğlu Özgür Gözükara’nın devralmasıyla başlayan değişim faaliyetleri, Rektörlük ve Genel Sekreterlik makamlarında yaşanan bayrak değişimleriyle devam etti.

“Değişim bizleri heyecanlandırıyor”
Programda bir konuşma gerçekleştiren İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, küresel üniversite vizyonuna ve öğrenci odaklı eğitime dikkat çekti. Değişimin İstanbul Arel Üniversitesi’nin yanı sıra eğitim camiasına da büyük katkı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Karacabey, “Dijitalleşme ve eğitimde teknolojinin kullanımına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Yeni bir kampüs geliyor
İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Özgür Gözükara ise Arel Eğitim Kurumları’nın 30 yılı aşkın bir eğitim geleneğine sahip olduğunun altını çizerek, bir de müjde verdi. İstanbul Cevizlibağ’da faaliyete geçirilecek yeni kampüsü tanıtan Özgür Gözükara, Kemal Gözükara Yerleşkesi’nin yer aldığı Büyükçekmece Tepekent’te faaliyete geçirilecek olan “Arel Park” projesini de tanıttı. Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde dev bütçeli takımlarla mücadele ettiğini hatırlatan İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, “Basketbol takımımızda, üniversitemizin öğrencileri de yer alıyor. Bu bize gurur veriyor” diye konuştu.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Erhan Erkut, eğitim camiasının gerek mali gerekse eğitim açısından büyük bir zorluk içerisinde olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Erkut, “Değişim kaçınılmazdır. Arel Üniversitesi’nin gerçekleştireceği yenilikler, eğitim camiasına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Mütevelli Heyeti Danışmanı Nur Erdem Özeren’in, “Arel’de Başlıyor” sunumuyla detaylandırılan yenilikler, büyük beğeni topladı.

Hangi konularda, nasıl yenilikler?
İstanbul Arel Üniversitesi öğrenme ve öğretme sürecinden, kariyer adımlarına, sosyal yaşamdan iletişime birçok alanda yeniliklere imza atıyor.

Üniversite-İş Dünyası Entegrasyonu: ArelPro
Arel Profesyonel (ArelPro) projesi ile üniversite-iş dünyası entegrasyonunu sağlamayı amaçlayan İstanbul Arel Üniversitesi, öğrencileri mezuniyet öncesi dönemde firmalara yönlendirerek iş tecrübesi kazanmasını sağlıyor. İş dünyası profesyonelleri ile bir araya gelerek vaka çalışması, proje üretimi gibi konularda çalışma gerçekleştiren öğrenciler, kariyer adımlarını henüz öğrencilik döneminde atmaya başlıyor.

İş birliğini sağlayan şirketler de, bu projeyle hem İstanbul Arel Üniversitesi fiziki ve teknik olanaklarından faydalanıyor hem de akademik ortama entegre olarak Ar-Ge faaliyetleri yürütüyor. Ayrıca ArelPro projesi kapsamında iş birliği anlaşması yapılan şirketlere, talebe göre sertifika ve lisansüstü eğitimler kurgulayan üniversite, firma çalışanlarının kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor.

Lise Öğrencilerine Üniversite Deneyimi: Arel’de Dersler
İstanbul Arel Üniversitesi, “Arel’de Dersler” projesiyle özel içerikli dersler kurgularken, bu derslere katılacak öğrenciler üniversite dönemi öncesi fikir sahibi olma fırsatı elde ediyor. Üniversite öğrencileriyle de bir araya gelerek bilgi alan öğrenciler, tercih dönemine diğer adaylardan bir adım önde giriyor.

Küresel Üniversite Olma Yolunda Önemli Adımlar
İstanbul Arel Üniversitesi küresel üniversite olma yolunda adımlarını hızlandırıyor. Uluslararası iş birliklerinde sayısını yükselten ve uluslararası ağını genişleten İstanbul Arel Üniversitesi, öğrenci ve personellerin yurt dışı deneyimi kazanması için desteklerini artırıyor. İstanbul Arel Üniversitesi, web sayfasına İngilizcenin yanı sıra Farsça ve Rusça dil seçenekleri de ekliyor.

Türkiye’de bir ilk: Kariyer Karnesi
Türkiye’nin “Tam Entegre Kariyer Merkezi” modülüne sahip tek kariyer merkezi olan İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer Planlama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (Arelkam) önemli çalışmalara imza atan birimlerden... Kariyer Karnesi uygulaması ile öğrenciler, üniversiteye kayıt oldukları dönemden mezuniyetlerine dek gerçekleştirdikleri faaliyetleri mezun olurken kendilerine verilen karne ile görebiliyor.

ICF Sertifikalı Kariyer Danışmanı ekibini genişleterek koçluk hizmeti sunan Arelkam, Kariyer Elçiliği projesi ile öğrencilere “akran danışmanlığı” yapmasını sağlıyor.

Dijital Çağa ayak uyduruluyor
Hızlı değişen ve gelişen teknoloji, iletişim araçlarını da yeniliyor. İstanbul Arel Üniversitesi de dijital gelişmeleri yeni nesil iletişim araçlarını kullanarak ve kampüs ortamında teknoloji kullanımını artırarak yanıtlıyor. Genişlettiği video prodüksiyon ekibi ile bireylere sosyal medyadan video ve görsellerle temas eden İstanbul Arel Üniversitesi, kampüslerinde öğrenme-öğretme ve sosyal yaşamı teknolojik araçlarla geliştiriyor.

İstanbul Arel Üniversitesi hizmet kalitesini de artırıyor. Geliştirilen ArelAPP ile muhataplarının web üzerinden yaptıkları tüm işlemleri mobil cihazlardan yapmasını sağlayan Arel Üniversitesi’nde öğrenciler, ders notlarından bahar festivalinde sahnede olacak sanatçıların oylamasına kadar tüm işlemlerini buradan gerçekleştirebiliyor.

Yeni fotoğraflar en kısa sürede paylaşılacaktır.