ArelTTO’dan 2 Yeni Proje Başvurusu

Türk-İsveç İşbirliği Birimi’nin proje çağrısına üniversitemiz Uluslararası İlişkiler bölümü ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü ArelTTO ile birlikte yürüttüğü çalışmalar sonucunda 2 proje başvurusunda bulundu. Uluslararası ilişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Bingöl ve Öğretim Üyesi Selma Şekercioğlu ile ArelTTO ekibinden Şehriban Tunçbilek ve Mehtap Yalçın Tahiroğulları’nın işbirliğinde yazılan”Eşit Olma Zamanı (Time for Being Equal)” adlı projenin temel amacı, Büyükçekmece Belediyesi ve Arel Üniversitesi’nde çalışanların cinsiyet eşitliği hakkında farkındalıklarını arttırmak ve istihdam politikalarını toplumsal cinsiyet perspektifi ile gerçekleştirmelerine olanak sağlayacak kurumsal yapılanmayı kurmalarına yardımcı olmaktır. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü (Türkçe) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Yıldırım da “DC Women Digital Competence is a Must for Young Women to Have Job and Competitiveness” başlıklı projesi ile kadınların dijital becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayarak istihdamını arttırabilecekleri eğitim programı sunan bir proje ile Türk-İsveç İşbirliği Birimine projesini sundu. Her iki projenin de başarılı olarak hayata geçmesini dileriz.