Berlin Teknik Üniversitesi ile Ulus ötesi Üretim Mekanları Projesi İş Birliği

Habitat Unit, uluslararası ölçekte şehircilik araştırmaları yapan bir birim olup Transnational Production Space (TPS) projesi Berlin Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Habitat Unit birimi tarafından yürütülmekte. Proje kapsamında, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Pelin OLCAY, hazır giyim sektörünün tedarik zincirinin küresel gelişimi ile ilgili hazırladığı doktora tezi sebebiyle projeye 2017 yılında misafir araştırmacı olarak davet edildi. Proje ekibinde Berlin Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Philipp Misselwitz, araştırmacı Anke Hagemann , araştırmacı Elke Beyer ve yüksek lisans öğrencisi İlkim Er yer almakta.

Olcay 2017 yılında Berlin Teknik Üniversitesi’ndeki workshopa davet edilip, 2018 yılında da bu proje kapsamında Berlin Teknik Üniversitesi’nin araştırma ekibiyle beraber ABD’nin New Orleans kentinde düzenlenen AAG’nin (American Association of Geographers) yıllık toplantısına katıldı. 2019’un ekim ayında son bulacak proje kapsamında 22-23 Ağustos tarihlerinde Çorlu’da bir saha araştırması gerçekleştirildi. Çorlu’daki sanayinin ve hazır giyim sektörünün gelişimine ve geleceğine dair ilgili aktörlerle görüşüldü. Bu kapsamda Çorlu Belediyesi, Çorlu Sanayi Odası, Velimeşe OSB ve bölgedeki bir kaç hazır giyim firması ziyaret edildi.