Beyza Çakal’ın Afiş Tasarımları Ankara Film Festivali’nde 721 Eser Arasında İlk 10’a Girdi

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Beyza Çakal, önemli bir başarıya imza attı. 30. Ankara Film Festivali kapsamında düzenlenen ‘Afiş Yarışması’na katılan Beyza Çakal’ın tasarımları, 721 eser arasında ilk 10 sırada yer alarak finale kaldı.

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Öner Gezgin ve Beyza Çakal’ı makamında kabul etti.

Sözlerine Beyza Çakal’ı tebrik ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, “Oldukça önemli bir başarı. Bizlere yaşattığı gurur nedeniyle kendisine teşekkür ediyoruz. Arel ismini bir yerlere taşıyacak olan öğrencilerimizdir. Akademisyenlerimizin de öğrencilerimizi bu yönde yarışmalara teşvik etmesi büyük önem teşkil ediyor” diye konuştu.

Beyza Çakal’ın, İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan dikey geçiş ile Güzel Sanatlar Fakültesi’nde eğitimini devam ettirdiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Karacabey, “2 yıllık programlarımız ile 4 yıllık benzer bölümlerimiz arasında entegrasyon sorunu bulunmuyor. Böylece buradan gelen öğrenciler, lisans diplomasını almak için son 2 yıllık eğitimlerini 3 ve 4. yıllara sarkıtmıyor ve bu tarz etkinliklerde daha fazla faaliyet gösterebiliyor” ifadelerini kullandı.

Ziyarette hazır bulunan İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ahmet Öner Gezgin, Beyza Çakal’a yaşattığı gururdan ötürü teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

‘Burada aldığım eğitimin payı büyük’

‘Afiş Yarışması’nda finale kalma başarısı gösteren Beyza Çakal, ziyaretin en heyecanlı ismiydi… Meslek Yüksekokulu’nda da Güzel Sanatlar Fakültesi’nde de burslu eğitim gördüğünün altını çizen Beyza Çakal, “Son sınıf öğrencisiyim. Bu başarıda hocalarım ve Üniversitemizin büyük katkısı bulunuyor. Daha iyi içerikler ortaya çıkararak, daha iyi başarılar elde etmek istiyorum” şeklinde konuştu.