Daha Yeşil Bir Dünya İçin 13 Ülkede Sürecekler!

İstanbul Arel Üniversitesi Motosiklet Kulübü kurucuları Su SEZER ve Berkay SERT bu yaz motosikletleri ile daha yeşil bir dünyanın önemine dikkat çekmek adına yola çıkacaklar. Motosiklet tutkunu Öğrenciler Balkanlar bölgesinde bulunan 13 ülkeye sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmek üzere seyahat edecekler.

Motorla 3,5 Ay Süren Türkiye Turu
İstanbul Arel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencileri ve aynı zamanda motosiklet tutkunu olan bu Öğrenciler, geçen yaz 3,5 ayda tamamladıkları Türkiye turlarının ardından, Gürcistan’ı da gezerek motosiklet ile ilk yurt dışı seyahatlerini gerçekleştirdiler. Seyahatleri boyunca Türkiye ve Gürcistan’ın dört bir yanında konaklamalarını olabildiğince doğal yerler seçerek ve çadır kampı yaparak gerçekleştirdiler.

Daha Yeşil Bir Dünya’nın Önemine Dikkat Çekmek
Bu yaz ise gerçekleştirecekleri bir sosyal sorumluluk ve farkındalık projeleri var. Bu projeleri kapsamında “Daha Yeşil Bir Dünya’nın Önemine Dikkat Çekmek” amacıyla 13 ülkede yüzlerce fidan dikmeyi hedefliyorlar. Gittikleri tüm ülkelerde, gençlik merkezleri ve üniversiteler ile bir araya gelerek fidan dikme organizasyonları düzenleyecekler ve attıkları her adımı @routeinfinite (Sonsuz Rota) isimli sosyal medya platformlarından dünyaya/takipçilerine duyuracaklar.

Hedef 90 Günde 13.000 km Yol
Organizasyonlarında ise her türlü hava ve toprak şartlarında yetişebilen Karaçam fidanlarının dikimini gerçekleştirecekler. Projelerini 90 günde 13.000 kilometre sürerek tamamlamayı hedefliyorlar. Proje ülkeleri ise sırasıyla; Yunanistan, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Macaristan, Sırbistan, Romanya, Moldova, Bulgaristan. Gezginler seyahatlerine ilk fidanı 3 Haziran 2018 tarihinde İstanbul Arel Üniversitesi Tepekent kampüsüne dikerek başlayacaklar.

Web : www.sonsuzrota.com
Facebook : www.facebook.com/routeinfinite