Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ın Avrupa Birliği HORIZON 2020 Projesi Başarısı

Üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ın proje ortağı olduğu konsorsiyumun Avrupa Birliği-HORIZON 2020 ERA-NET (European Research Area) başvurusu hibe almaya hak kazandı. ERA-NET programı EURONANOMED (European Innovative Research & Technological Development Projects in Nanomedicine) çağrısına sunulan “Nanofabricated nanocomposite nanobioactive and nanofunctional replacements of tympanic membrane as advanced drug delivery and regenerative platforms” başlıklı bu proje ile biyomimetik kulak zarı iskelesi geliştirilmesi amaçlanmıştır. Proje konsorsiyumu İtalya (Consorzio Interuniversitario Nazionale per la Scienza e Tecnologia dei Materiali ve Linari Engineering s.r.l.), Almanya (Technische Universität Dresden ve MJR Pharmjet GmbH), Hollanda (Maastricht Universiteit) ve Türkiye (İstanbul Arel Üniversitesi) olmak üzere 4 farklı ülke ve 6 kurumdan (KOBİ, Üniversite ve Araştırma Konsorsiyumu) oluşmaktadır. Toplam bütçesi 1.023.382 Avro olan hibeden Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ın araştırmaları için aldığı bütçe 392.120 TL’dir. Öğretim üyemiz, 24 Mayıs 2018 tarihinde Pisa’da gerçekleştirilen Kick-Off toplantısına katılım göstererek üniversitemizi temsil etmiştir. Değerli akademisyenimiz Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ı kutlar, çalışmalarında başarılar dileriz.