Gökhan Türkmen Şarkılarıyla Orman Yapıyor

İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Haftası kapsamında Kemal Gözükara Yerleşkesi Konferans Salonu’nda yaklaşık iki bin öğrenciyle bir araya gelen Gökhan Türkmen, “Vay Halimize ve İnsanız Ayıbı Yok adlı şarkılarının gelirlerini Melike Turgut Korusu’na bağışlıyoruz. Bin fidan daha dikilirse, ormana dönüşecek” diye konuştu.

Başarılı şarkıcı Gökhan Türkmen, İstanbul Arel Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Haftası kapsamında Kemal Gözükara Yerleşkesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler, izdiham yaşanan söyleşide Türkmen’e sevgi gösterilerinde bulundu.

Sanatçı da bir girişimcidir

İstanbul Arel Üniversitesi Basın, Tanıtım ve Daire Başkanı Alper Coşkunçay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide başarılı sanatçı, öğrencilere yönelik düzenlenen Kariyer ve Gelişim Haftası’nın önemine dikkat çekti. Sanatın kariyer planı ve girişimcilik kavramlarıyla doğrudan ilgili olduğunu belirten Gökhan Türkmen, “Sanatçı da kariyer planı yapar. Her sanatçı aynı zamanda bir girişimcidir. GTR (Gökhan Türkmen Records) Markası ile eserlerimizin telif haklarını koruyoruz. Dolayısıyla toplumun önüne bir marka ile çıkmak, profesyonelliğin sanatçılar için de ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

Vay Halimize ve İnsanız Ayıbı Yok şarkılarından bir orman oluşuyor

Günümüz ve geleceğin en büyük sorunlarından küresel ısınma ve yeşil alanların kaybına dikkat çeken Gökhan Türkmen, ‘Sessiz’ albümünde yer alan ‘Vay Halimize’ ve ‘İnsanız Ayıbı yok’ şarkılarının gelirlerini Ege Orman Vakfı bünyesinde oluşturulan Melike Turgut Korusu’na devrediyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Türkmen, “Vay Halimize parçasının çekimlerini Tuz Gölü’nde gerçekleştirdik. Melike Turgut Korusu’nun ormana dönüşebilmesi için 1000 fidan daha dikilmesi gerekiyor. Şarkılarımız dijital platformlarda ne kadar dinlenir ve kliplerimiz ne kadar izlenirse bu amacımız o kadar çabuk gerçekleşmiş olacak” diye konuştu.

‘İlham kaynağım tükenmiyor’

Şarkıları milyonlarca insan tarafından beğeniyle takip edilen Gökhan Türkmen, ilham kaynağının tükenmediğini belirtti. Türkmen, “Spor yaparken, yolda yürürken kısaca yaşama dahil olduğum her an yeni eserler üretebiliyorum. Bu beni oldukça mutlu ediyor” diye konuştu. Gençlerin sanata olan ilgisinin, gerçek eserlere dönüşmesi için mücadele etmesi gerektiğini belirten Gökhan Türkmen, İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğrenimini sürdüren bir öğrencinin yazdığı şarkı sözlerini de okuyup değerlendireceğini belirtti.

‘Sağlıklı yaşama önem veriyorum’

Spor ve sağlıklı beslenme konularına önem verdiğini Gökhan Türkmen, düzenli bir şekilde spor yaptığına dikkat çekti. “Artık ekip arkadaşlarım da alışmış durumda. Bir konsere gittiğimizde, ‘Gökhan bunu yer, şunu yemez’ diye ayırt ediyorlar” ifadeleriyle hassasiyetinin altını çizen Türkmen, “Küçük yaşlarda kilolu bir çocuktum. O günler kilo vermek amacıyla başladığım sağlıklı yaşam konusu hala hayatımda önemli bir yer kaplıyor” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerle birlikte ‘Sen İstanbul’sun’ şarkısını söyledi

Gökhan Türkmen’e büyük sevgi gösterisinde bulunan yüzlerce İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileriyle hep bir ağızdan “Sen İstanbul’sun” şarkısını söyleyen müzisyen, büyük alkış aldı.

Gaz betondan heykel hediye edildi

Sanatçı Engin Yıldız tarafından gaz betondan yapılan Gökhan Türkmen mask heykeli ünlü sanatçıya hediye edildi. Engin Yıldız ve İstanbul Arel Üniversitesi’ne teşekkür eden başarılı sanatçı, birlikte fotoğraf çektirmek isteyen öğrencileri kırmadı.