Kulak Zarı Onarımında Önemli Proje

İstanbul Arel Üniversitesi, uluslararası proje ortaklarıyla birlikte önemli bir projeye imza atıyor. Hasarlı kulak zarının en iyi şekilde onarımı için nano seviyedeki bazı özellikler dikkate alınarak yürütülen çalışmada, kulak zarının etkin bir şekilde iyileştirilmesi için farklı nanoteknoloji yöntemlerinden faydalanılırken, proje kapsamında bir de uluslararası komisyon oluşturuldu. Türkiye yürütücülüğünü üniversitemiz Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇAKIR HATIR’ın yaptığı konsorsiyumda şu ortaklar yer alıyor: Consorzio Interuniversitario Nazionale per la Scienza e Tecnologia dei Materiali (İtalya), Linari Engineering s.r.l. (İtalya),  Technische Universität Dresden (Almanya), MJR Pharmjet GmbH (Almanya), Maastricht Universiteit (Hollanda), İstanbul Arel Üniversitesi (Türkiye).

36 ay sürecek projenin bütçesi 813.205 Euro

Toplam 813.205 Euro’luk bir bütçeye sahip olan proje 36 ay sürecek. İstanbul Arel Üniversitesi proje ortağı olarak bütçede 392.120 TL’lik pay sahibi oldu. Bir yılı geride kalan proje için İstanbul Arel Üniversitesi bünyesinde 1. Yıl Gelişme Toplantısı gerçekleştirildi. 23 Mayıs Perşembe günü bir araya gelen proje ortakları, ilk bir yılı değerlendirerek sonraki iki sene için de faaliyet planı oluşturdu.