Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı İlk Uluslararası İşbirliği Anlaşmasını Yaptı

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı üstlendiği misyon ve vizyon gereği uluslararası standartlarda bilgi hizmeti sunma amacıyla çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da uluslararası sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler ile işbirliği çalışmalarını yürütmekte. Bu amaç doğrultusunda Avrupa Kütüphaneler Birliği (LIBER) ve Balkan Kütüphaneler Birliği (BLU) üyesi olan Başkanlığımız şimdi de Bulgaristan Sofya Bilgi Teknolojileri ve Kütüphanecilik Devlet Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Sofya’da gerçekleşen imza töreni sonrasında Bilgi Teknolojileri ve Kütüphanecilik Devlet Üniversitesi eski dönem Rektörü, Üniversite Genel Kurul Başkanı Prof. Dr. Stoyan Denchev, Üniversitenin Kültürel Miras ve Kütüphane Çalışamaları Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ivanko Yankova ve Kütüphane Müdürü Dr. Elena Savova ile birlikte yapılan toplantıda karşılıklı personel değişimi ve uluslararası düzeyde sempozyum, konferans vb. toplantıları gerçekleştirme konusunda iş birliği anlaşması yapıldı.