Moda ve Tekstil Tasarımı Öğrencilerinin "Göç" Yolculuğu

İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğrencilerinin hazırladığı FASHION SHOW 2019 / GÖÇ temalı Mezuniyet Defilesi 31 Mayıs 2019 Cuma günü Büyükçekmece Belediyesi Kültürpark - Kervansaray ’da gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nden 2018 - 2019 Öğretim Yılı Bahar döneminde mezun olacak öğrencilerin koleksiyonlarından oluşan defile, büyük ilgi gördü.

Projede GÖÇ teması gibi bütün toplumları ilgilendiren güncel ve sosyal bir konu ele alınırken, bu temanın öğrencilerde oluşturduğu sosyal duyarlılık ve farklı izlenimler de koleksiyonlarına yansıdı.

Defilede, Berkay Başaran’ın ‘Kervan’, Eda Damla Görgülü’nün ‘Reenkarnasyon’, Melike Çetinkaya’nın ‘Balkan Göçü’, Müzeyyen Karaçam’ın ‘Umuda Yolculuk’, Nilsu Bayraktar’ın ‘Gitano’, Özge Öksüz’ün ‘Kabile’, Özge Türkyılmaz’ın ‘Gypsy’, Sena Dağhan’ın ‘Bosnian’ , Sevgi Karaca’nın ‘Beyin Göçü’ ve Tuğba İnal’ın ‘Kelebek Etkisi’ teması altında oluşturdukları koleksiyonları izleyenlere sunuldu. İstanbul Arel Üniversitesi öğrencisi Hazal Karataş özel dans gösterisi, DJ / Halil Akbaş ise müzikleri ile defileye renk kattı.