Prof. Dr. Onur OSMAN ile Yard. Doç. Dr. Yeşim Müge ŞAHİN’in yürütücülüğünü yapmış olduğu "Biyobozunur Nanokompozit Stent Üretimi" konulu proje 1,6 Milyon TL bütçeli TÜBİTAK 1003 proje başvurusu kabul edilmiştir

Yönetici/Yürütücülüğünü İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Onur Osman'ın yaptığı, yürütücülüğünü ArelPOTKAM Proje Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Yeşim Müge Şahin'in yaptığı  proje kapsamında karaciğer naklinde karşılaşılan safra komplikasyonlarını (kaçak ve darlık) en aza indirecek, safra anastomozu iyileşmesini hızlandıracak, safra kanal sayı ve çapına göre farklı çap, boy ve şekillerde yeni bir biyobozunur stent geliştirilmesi ve stentin biyolojik, klinik toleransının araştırılması hedeflenmektedir.

36 ay süre ve 1.6 Milyon TL bütçeli proje, ArelPOTKAM, İstanbul Arel Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Uyg.Ve Arş.Mrk. ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ortaklığıyla yürütülecektir.

Geliştirilecek bu biyomalzeme sayesinde safra komplikasyonlarından doğan mortalite ve morbiditeyi azaltarak hasta ve karaciğer sağ kalımını artırılması amaçlanmaktadır. Projede, biyouyumlu ve biyobozunur polimerlerle geliştirilecek stentler üç boyutlu yazıcıyla seri üretime daha uygun bir şekilde elde edilecektir. Geliştirilecek olan stent ve stentin üretim yöntemleri Türkiye'de bir ilk olacaktır. Proje faaliyetlerinde 6 doktora öğrencisi birçok yüksek lisans ve lisans öğrencisi yer alacak olup bu alanda uzmanlaşacaktır.  TÜBİTAK 1003-KMY-ANAK-2017-1 Yenilikçi Mühendislik Plastiklerinin Endüstriyel Uygulamalar için Geliştirilmesi ve Üretim Süreçlerinin İyileştirilmesi çağrı programına “Karaciğer Naklinde Safra Anastomozu İçin Biyouyumlu Ve Biyobozunur Nanokompozit Malzemelerden Stent Üretimi Ve Klinik Uygulaması” başlığıyla yapılan başvuru desteklenmeye hak kazanmıştır. Arel POTKAM proje ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.