Üniversitemiz İlk Patent Başvurusunu Gerçekleştirdi

İstanbul Arel Üniversitesi ile ülkemizin önde gelen havayolu şirketlerinden Atlas Global’in Ar-Ge Merkezi olan VOR Yazılım Ar-Ge ve Tic. A.Ş.’nin, Üniversitemiz akademisyenlerinden Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin Zontul danışmanlığında Üniversite Sanayi iş birliği kapsamında yürüttüğü çalışmalar sonucu ilk patent başvurusu gerçekleşmiştir.

“Ontoloji Tabanlı Sahtekarlık Tespit ve Önleme Sistemi” başlıklı buluşla birlikte ilk patent başvurusunu gerçekleştiren Üniversitemizde, diğer bölümlerdeki akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin bireysel çalışmaları kapsamında olan 48 adet buluş bildirimi için de patent başvuruları gerçekleştirilecek. Başvurular için Üniversitemiz Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) Komisyonu değerlendirmesi bekleniyor.