Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kuruluş

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2007 yılında Sefaköy Yerleşkesi’nde kurulmuştur. 2009 yılında Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesi’nin faaliyete geçmesiyle Merkez Kütüphane, 1.192 m² alanda hizmet vermeye başlamıştır. Sefaköy Yerleşkesi’nde yer alan kütüphane hizmetleri de bu tarihten itibaren Sefaköy Şube Kütüphanesi adıyla 620 m² kapalı alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. 2019 yılında üniversitemiz Kemal Gözükara Yerleşkesi’nde yer alan merkez kütüphanede hizmetlerin 24 saat sürdürülebilmesi amacıyla 66 m²  alana sahip aynı anda 36 kişinin faydalanabileceği bir okuma salonu oluşturulmuştur. Bu salonda ayrıca bilgisayar ve internet hizmeti de verilmektedir. Üniversitemiz Cevizlibağ Yerleşkesi’nin 2019 yılında kurulmasıyla birlikte 2019-2020 eğitim-öğretim döneminden itibaren Cevizlibağ Şube Kütüphanesi bu yerleşkede 923 m² alanda kurulmuştur. Her üç yerleşkede yer alan kütüphaneler, toplam 2.801 m² alanda 806 okuyucu kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Kütüphanelerimiz bilişim ve iletişim teknolojileri alt yapısıyla koleksiyonunda yer alan 253.420 elektronik kitap, 45.744 elektronik dergi, 60.000’i aşkın basılı kitap koleksiyonu ile okuyucularına hizmet sunmaktadır. Mobil uygulamalar ve elektronik kütüphanecilik hizmetleriyle de 7 gün 24 saat okuyuculara erişim sağlanmaktadır.

Ülkemiz gençlerini bilgi toplumuna kazandırmak; araştıran, üreten ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek amacıyla kütüphanelerimizde kurduğumuz bilgisayarlar ve internet bağlantılarıyla bilgiye erişim sınırsız gerçekleştirilirken okuyucuların rahat bir çalışma ortamında çalışmalarını sağlamak amacıyla “Sessiz ve Grup Çalışma Odaları” bulunmaktadır.

Üniversitemiz öğrencileri, kütüphanelerimizin doğal üyesi olup seçtikleri kitapları Kütüphane Yönergesi’nde belirtilen süreler için ödünç alabilmektedir.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, üniversitemiz öğretim elemanları ile öğrencilerinin ulusal ve uluslararası alanda üretilen bilgilere çağdaş bilgi teknolojilerinin desteğiyle erişimlerini sağlamak amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini belirlediği plan ve programlar dâhilinde sürdürmektedir.

Kuruluş