Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı

Kuruluş

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2007 yılında Sefaköy Yerleşkesi’nde kurulmuştur. 2009 yılında Kemal GÖZÜKARA Yerleşkesi’nin faaliyete geçmesiyle Merkez Kütüphanesi, 1.200 m² alanda hizmet vermeye başlamıştır. Sefaköy Yerleşkesi’nde yer alan kütüphane hizmetleri de bu tarihten itibaren Sefaköy Şube Kütüphanesi adıyla 612 m² kapalı alanda sürdürülmektedir. Her iki yerleşkede de yer alan kütüphaneler, toplam 1.812 m² alanda 500 okuyucu kapasitesi ile hizmet vermektedir.

Bilişim ve iletişim teknolojileri alt yapısıyla koleksiyonunda yer alan 300.000’e yakın basılı ve elektronik kitap ile 50.000’i aşkın basılı ve elektronik dergiyi okuyucuların hizmetine sunmaktadır. Mobil uygulamalar ve elektronik kütüphanecilik hizmetleriyle de 7 gün 24 saat okuyuculara erişim sağlanmaktadır.

Ülkemiz gençlerini bilgi toplumuna kazandırmak; araştıran, üreten ve sorgulayan bir nesil yetiştirmek amacıyla Kütüphanelerimizde kurduğumuz bilgisayarlar ve internet bağlantılarıyla bilgiye erişim sınırsız gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda, kütüphanemizde rahat bir çalışma ortamı sunan Sessiz Odalar ve Grup Çalışma Odaları bulunmaktadır.

Üniversitemiz öğrencileri, kütüphanelerimizin doğal üyesi olup seçtikleri kitapları Kütüphane Yönergesi’nde belirtilen süreler için ödünç alabilmektedir.

Üniversitemiz Kütüphanesinin verdiği hizmetleri tanıtmak ve eğitim-öğretim faaliyetlerinize destek olmak için sizleri bekliyoruz.

Kuruluş