Duyuru

ARCHATHON

Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen “Mimari Tasarım Maratonu”nda son başvuru 2 Mayıs 2019.

1. AMACI
    Arel Üniversitesi öğretim elemanlarının çalışma alanlarının bulunduğu mekânın yeni teknolojiler ve pratik mekân çözümleriyle geliştirilebilmesi hedefiyle; öğrencilerin mevcut sorunlara çözüm ararken “hızlı kararlar” alabilmesi, tasarımcı düşünme pratiğini uygulayarak farklı ortamlarda sunabilme yetisini ve disiplinler arası çalışma kültürünü geliştirebilmesi amaçlanmaktadır.

2. YARIŞMANIN KAPSAMI
    Yarışma kapsamında çalışma alanının 30 saatlik süre içinde yenilikçi fikirler ve özgün tasarım yaklaşımlarıyla düzenlenmesi beklenmektedir. Bu bağlamda katılımcılara, yarışma günü içerisinde, tasarlanacak mekânın ölçekli plan ve kesitleri ile birlikte kullanıcı senaryosu verilecektir. Senaryodan yola çıkarak geliştirilecek önerilerin güçlü bir grafik anlatım, teknik ve ifadede olması projeden beklenen çıktılardır.

3. YARIŞMANIN TÜRÜ ve ŞEKLİ
    İstanbul Arel Üniversitesi tarafından serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik fikir projesi yarışmasıdır. Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir. Yarışma konusuna erişim, teslimi, sonuçların ilanı internet üzerinden yönetilecek ve ödüle layık görülen projeler üniversitenin web sayfasında yayınlanacaktır.

*Başvurular bireysel olarak yapılacak, farklı disiplinlerin birlikte çalışması hedeflenerek ekipler yarışma günü belirlenecektir.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formuna https://archathon.arel.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Geri Tüm Duyurular