Ana içeriğe atla
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı

Arel Üniversitesi Sivil HAvacılık YüksekokuluProgram Hakkında

Küresel ekonomide ve ülkemizde büyük bir ivme kazanarak en hızlı büyüyen dinamik sektörlerin başında sivil havacılık gelmektedir. Dünyada havayolları tarafından taşınan yıllık yolcu sayısının artmasıyla birlikte, çok sayıda havayolu şirketi sektöre katılmakta ya da var olan havayolları uçtuğu destinasyonların sayısını arttırmaktadır. Havayolu şirketlerinin bu denli hızlı büyümesi Kabin Memuru ihtiyacını da arttırmıştır. Havayollarının kabin ekibi eğitimlerindeki iş yükünü azaltmak amacıyla Kabin Hizmetleri Programı üniversitelerde yerini almıştır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nın temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaya yönelik takım çalışmasına yatkın, müşteri ilişkileri kuvvetli, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip, iyi İngilizce bilgisine sahip, dinamik ve operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim personel yetiştirmektir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programındaki Derslere Genel Bakış

Arel Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’nda havayolu şirketlerinin kabin memuru eğitimlerinde verilen alan derslerine paralel bir müfredat oluşturulmuştur. Bu sayede öğrenciler kabin memurluğu alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip olarak mezun olmaktadırlar. Sektördeki gelişmelere uyumlu olan programımız, öğrencilere kabin hizmetleri alanının gerektirdiği mesleki konularda kapsamlı bir eğitim sağlamak amacıyla uygulamalı dersleri okulda oluşturulan uçak kabin mock-up’ında yapmaktadır.

mockup

Her meslek dersine, mutlaka sektörde çalışan uzmanlar davet edilmekte ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmaktadırlar. Programın öğretim görevlileri akademik yetkinliklerinin yanında, sektörel tecrübeye sahip eğitmenlerden oluşmaktadır.

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ BÖLÜMÜ KAZANIMLARI

•  Etkin İletişim Becerileri
  •  Uçaklar ve hava araçları hakkında temel bilgiler
  •  Havacılıkla ilgili genel bilgiler
  •  Yolcu ilişkileri konusunda bilgiler
  •  Ekip içerisinde görev ve sorumluluk alma
  •  İngilizceyi alanında etkin olarak kullanabilme
  •  Havacılık Yer Hizmetlerini yapabilmek ve yönetebilmek
  •  Uygulamalarda acil durum ve güvenlik prosedürlerine ilişkin uygulamaları yönetebilme

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI MEZUNLARININ İSTİHDAM OLANAKLARI

Mezun olduktan sonra Kabin Memuru unvanını almaya aday olan öğrencilerimiz, kazandıkları yetiler doğrultusunda havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren yerli işletmeler ve tarifesiz sefer düzenleyen havayolu işletmelerinin Genel Müdürlüklerinde, Sivil Havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketlerin yanı sıra yabancı havayolu işletmelerinde istihdam edilebileceklerdir.

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ PROGRAMINI TERCİH EDECEK ÖĞRENCİLERİN SEKTÖRDE KABİN MEMURU OLARAK ÇALIŞABİLMESİ İÇİN ARANAN ASGARİ ŞARTLAR:

1. T.C. uyruklu olmak
  2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak (Yurtdışında eğitim görmüş adaylar için denklik belgesi ibraz edilmesi zorunludur)
  3. İyi derecede İngilizce bilmek (ek dil tercih sebebidir)
  4. En az 18 yaşında olmak.
  5. Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak.
  6. Erkek adaylar için; askerlik hizmetini tamamlamış veya en az 2 yıl tecil ettirmiş olmak.
  7. Dış görünüşüne özen göstermek ve iyi derecede yüzebilme.
  • Sağlık ve Fiziki Koşullar
  1. Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 165-190 cm arası boya sahip (boy-kilo orantılı olmalıdır.) (Ölçümler Havayolu şirketlerinin belirleyeceği kurum/kuruluşlarca yapılacaktır.)
  2. Sağlık durumu uçuşa müsait olmak. (Havayolu şirketinin yönlendireceği sağlık kurumlarından sağlık durumunun uçuşa uygun olduğuna dair rapor almak.)
  3. Daha önce havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik, sicil yetersizliği veya sağlık nedeniyle ayrılmamış olmak.
  4. Üniformalı iken, vücudun görünür herhangi bir yerinde dövme, piercing vb. bulunmaması.

Arel Üniversitesi Sivil HAvacılık YüksekokuluDikey Geçiş Sınavı

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmesini sağlayan bir sınavdır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı mezunları DGS ile farklı fakülteler altında yer alan birçok lisans programına geçiş yapma imkânına sahip olmaktadırlar. Böylece sahip oldukları ön lisans diplomasına ek olarak lisans diploması da edinebilmektedirler.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Havacılık Yönetimi
  • Lojistik Yönetimi
  • Seyahat İşletmeciliği
  • Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm rehberliği

Arel Üniversitesi Sivil HAvacılık YüksekokuluDGS ile Geçiş Yapılabilecek Açıköğretim Lisans Bölümleri*

• Havacılık Yönetimi
  • Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
  • İktisat
  • Kamu Yönetimi
  • Maliye
  • Uluslararası İlişkiler
  • İşletme
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
  • Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
  • Turizm İşletmeciliği

* 2020 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.