Ana içeriğe atla
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ProgramıKamu, Özel ve Şehir Hastaneleri başta olmak üzere eczane, ilaç deposu, diş kliniği vb. birçok sağlık kurumundaki verileri toplayan, düzenleyen, kolay ulaşılabilir hale getiren sağlık personellerini yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı günümüz bilgi çağının gerektirdiği teknolojiyi kullanarak, yazılı sözlü iletişim becerilerine hakim, sağlık hizmeti alanlar ile sağlık hizmeti verenler arasındaki koordinasyonu sağlayabilen gerekli sağlık hizmetlerini yürütecek eleman ihtiyacını karşılamak üzere kurulan bir programdır.

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik eğitimi sırasında öğrenciler: F klavye, spss, hastane otomasyon sistemleri, zaman ve stres yönetimi gibi pek çok alanda bilgi ve donanım sahibi olmaktadırlar.

Bu programdan mezun olan öğrenciler sağlık kurumlarının dokümantasyon, kayıt sistemleri, yönetici asistanlığı ve tıp sekreterliği gibi görevleri üstlenmektedir. Devlet atamalarına göre Tıbbi sekreter kadrosu son 3 yılda 3425 ataması ile en çok atanan 2. Sağlık alanı olma özelliğine sahiptir. Bunun yanında Özel ve Şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere en çok ihtiyaç duyulan alanların başında gelmektedir.

DGS ile Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri *

• Sağlık Yönetimi
  • Sağlık Kurumları İşletmeciliği
  • İşletme Yönetimi
  • İşletme

* 2020 ÖSYM kılavuzunda yer alan bölümlerdir.