Ana içeriğe atla
İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.
İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.
İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.

Üniversitemiz Aşçılık Kulübünün danışmanlığını yapan, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğr. Gör. Vildan Özhan ve öğrencileri 9 Haziran’da Sarıyer’de bulunan Green Hub Farm’ı ziyaret ettiler. ‘Topraksız tarım’ fikrini benimseyerek bu yola çıkan ve tesisi kuran üç kadın girişimci, fikirlerinin ortaya çıkış hikayesini anlattılar.

‘Green Hub Farm’, dünyadaki tedarik zincirleri sebebiyle oluşan yüksek karbon ayak izi, yüksek su ayak izi gibi sorunlar, ülkedeki tüketimin en yoğun şehri olan İstanbul’da bir üretim tesisi kurulmasını sağladı. Gelecekte daha yaygın olarak kullanılan bir tarım modeli olacağını öngörülmekte çünkü sıklıkla gündeme gelen iklim krizi, bizleri çeşitli topraksız tarım yöntemleri kullanmaya mecbur bırakacak ve bu şekilde de bu üretim modelinin yaygınlaşacağı söylenmektedir.

Doğa dostu olan ve iyi tarım uygulamaları sayesinde insan sağlığı açısından daha kontrollü, izlenebilir ve güvenilir bir üretim modeli olan topraksız tarımı benimseyerek bu girişimciliğe adım atan ve Green Hub Farm’ı kuran üç kadın girişimci İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Programı Öğrencilerinin sorularını yanıtladılar. Öğrencilerimiz yapılan ziyarette topraksız tarım hakkında bilgi sahibi olarak Green Hub Farm’ı gezdiler.

İstanbul Arel Üniversitesi Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğr. Gör. Vildan Özhan, “Daha uygun maliyetli, daha az kimyasal kullanılan, daha dar alanda yapılan, kaynakları tasarruflu kullanan bir üretim sistemi olan topraksız tarım geleceğin tarım yöntemlerinden biridir diyebiliriz. Green Hub Farm kurucu ortaklarından Sena Hanımla Gastronomi İnovasyon Zirvesinde tanıştık, hikayelerini dinlediğimde çok mutlu oldum, ülkemizde bu tarz projelerin hız kazanması çok önemli.”

Öğr. Gör. Özhan, “Öğrencilerimle ziyaretlerine gittik, topraksız tarım hakkında detaylı bilgiler aldık. Kurucu ortakları olan üç girişimci ve başarılı kadınla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik, kendilerine bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

 

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.

İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık Kulübü ve Aşçılık Programı Öğrencileri Green Hub Farm ‘da Topraksız Tarımı inceledi.